Foto

»Vi elsker at vinde, og vi elsker det sociale«

Som ambassadør for Ombold var Michael Laudrup på banen, da Ballerup var værter for det første indendørs DM i Ombold nogensinde

To håndflader klasker sammen i en highfive. På banen ved siden af forenes stemmer i et brøl, da bolden smasker ind i netmaskerne til en scoring. I alt er der bander rundt om tre indendørsfodboldbaner i Ballerup Super Arena.

Det er der, fordi 240 spillere og trænere for første gang kæmper om at blive danske mestre i indendørs Ombold. Fælles for spillerne er, at de alle kæmper med problematikker som hjemløshed, misbrug eller psykisk sårbarhed.

Foto

En anden fællesnævner er, at de nyder fodbolden og det fællesskab, der følger med. Og det er de to helt afgørende ingredienser i Ombold, fortæller Theis Kyvsgård, der er socialpædagogisk vejleder i Ballerup Kommune og sammen med Kristina Kragh Kanstrup udgør trænerteamet for Ballerup-holdet.

- Vi elsker at vinde, og vi elsker det sociale, som han formulerer det.

Og en hel dag sammen giver et boost til sammenholdet og fællesskabet.

- Det betyder rigtig meget. Vi får forløst alle træninger til et stort stævner. Vi lever højt på de her hele dage, vi har sammen, når vi er ude til stævner. På mandag er jeg sikker på, det er med store krammere og tak for sidst, siger Theis Kyvsgård.

Tidligere landsholdskaptajn bakker op

Det er ikke kun Ombold-spillere, der har fundet vej til arenaen i Ballerup. Det har den tidligere landsholdsanfører Michael Laudrup også. Han er ambassadør for Ombold og har været med til utallige Ombold-’slutrunder’, som han selv omtaler stævnerne med et smil.

Han er ikke i tvivl om, hvorfor han har kastet sig over netop det her projekt.

- Kombinationen af fodbold, som har været en stor del af mit liv, og folk, der på mange måder har haft en svær tilgang i livet, og som har det her som et åndehul, som et fristed, som et fællesskab. Det er jo det, fodbold også kan – og sport generelt. Det fællesskab der er, som jeg jo også har oplevet så mange gange. Fællesskab på det enkelte hold, men også holdene imellem.

- Det her tager jo ikke alt det andet væk, men det flytter fokus, når vi er til sådan noget her, når de er ude at træne og derigennem får et fællesskab. At støtte sådan noget, ligger jo lige til for mig, siger Michael Laudrup, der med smil stiller op til utallige selfies.

Foto

Han glæder sig over, at Ombold er med til at gøre en positiv forskel for mange mennesker i sårbare positioner.

- Der er nogle, der kommer ud på den anden side, og mange af dem prøver fortsat at komme i miljøet, og det, synes jeg, er positivt – også for at vise resten, at ved hjælp af det her fællesskab er jeg kommet videre i job, fået bolig, eller hvad det nu kan være, siger Michael Laudrup.

Den tidligere Barcelona- og Real Madrid-spiller snørede selv støvlerne og stillede op for BSF i en showkamp mod kommunalpolitikerne Johan Müller, Peter Als, Simon Knudstrup, Lolan Ottesen og borgmester Jesper Würtzen. Her blev det til en 2-1-sejr til Ballerup-mandskab – dog uden mål af Laudrup.

DM-pokalen blev vundet af Rub og Stub fra København, mens Ballerups to hold blev henholdsvis nummer syv i A-rækken og nummer tre i B-rækken.

Rundt om Ombold i Ballerup Kommune

  • Ombold-holdet i Ballerup er resultat af et stærkt samarbejde mellem Ballerup Kommune, Brydehuset, fodboldklubben BSF og OMBOLD
  • Holdet træner fast to gange om ugen (mandag kl. 13 og onsdag kl. 11), og her mødes i omegnen af 15 udsatte fodboldspillere på fast basis
  • Alle med en social eller psykisk sårbarhed er velkommen
  • Holdet vandt for nyligt Ballerup Kommunes Kultur- og Fællesskabspris