15 nye bydelsmødre er klar til at hjælpe og vejlede

bydelsmødre
18. december 2018

Ballerup Kommune har fået 15 nye bydelsmødre, der nu er klar til at hjælpe og vejlede

Onsdag den 12. december var en stor dag. Her fik Ballerup Kommune 15 nye bydelsmødre. De 15 kvinder har været gennem 15 forskellige kursusmoduler, hvor de er kommet omkring emner som familieliv, sundhed, kommunens og lokalsamfundets tilbud og konkrete metoder til at støtte, især isolerede kvinder bedst muligt.

Den fuldførte uddannelse blev fejret med en reception på Ballerup Rådhus, hvor de 15 glade og stolte kvinder fik overrakt diplom og blomster.

De 15 nye bydelsmødre er:
Melissa M. Simonsen, Elif Gûzel, Aysel Oktukan, Razaw Kader, Olga Sisojeva, Rahma Møller, Gordana Stojanovic, Salwa Al Ali, Nafas Gul, Saja Kader, Zeinab Salim, Azab Kaylai, Neamat Safaa, Dilber Cakmak, Mamez Amid.

Fakta om uddannelse i Ballerup:

• Bydelsmor-uddannelse består af 15 kursusmoduler, hvor kvinderne kommer omkring emner som familieliv, sundhed, kommunens og lokalsamfundets tilbud og konkrete metoder til at støtte, især isolerede kvinder bedst muligt. Kvinderne får også viden om tavshedspligt, underretningspligt mm.

• Underviserne er hovedsageligt fagpersoner, der er ansat i Ballerup Kommune. Derudover er der også undervisere fra Sex og Samfund, projekt "Sundhed på dit sprog" og Røde Kors.

Fakta om Bydelsmødre:

• Bydelsmødre er primært kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som gør en frivillig indsats i lokalområdet for at støtte kvinder, som ofte er isolerede og som det etablerede system kan have vanskeligt ved at nå.

• Bydelsmødre bygger bro mellem disse kvinder og lokalsamfundet, blandt andet fordi de taler kvindernes modersmål, selv bor i lokalsamfundet, og fordi bydelsmødrene selv har prøvet at være ny i Danmark.

• Bydelsmoren lytter, formidler vigtige informationer og bygger bro mellem kvinden og det sted, som bedst kan hjælpe kvinden videre. Hjælpen styrker kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie.

• Bydelsmødre er et landsdækkende koncept, der er tilpasset lokale forhold. Ballerup fik sine første bydelsmødre i 2012.