40 butikker får besøg af LED-konsulenter

Ballerups butikker får besøg af LED-konsulenter fra Energistyrelsen
6. marts 2017

Der er penge og tid at spare ved at udskifte de klassiske elpærer med LED-belysning. I denne uge besøger Energistyrelsens LED-konsulenter mange butikker i Ballerup.

Ballerup Kommune har inviteret Energistyrelsens LED-konsulenter på butiksbesøg. LED-konsulenterne skal hjælpe butiksejerne med at tælle lyskilder og med et enkelt beregningsværktøj vise dem, hvor mange penge der potentielt er at spare ved at skifte til LED-pærer.

Besøget ligger fint i forlængelse af Ballerup Kommunes egne initiativer, hvor der pt. skiftes til LED-belysning mange steder i kommunen. Det gælder ikke blot indendørsbelysning men også udendørs, hvor kommunen i år 2016 og 2017 udskifter og opgraderer en del af vores lygtepæle til LED-belysning.

Helle Hardø Tiedemann, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, er glad for Energistyrelsens besøg.

"Vi støtter derfor op om LED-konsulenternes besøg hos kommunen butiksliv og håber, at dialogen vil være frugtbar”, siger Helle Hardø Tiedemann

I en travl hverdag er udskiftning af lyskilder nemlig ikke altid førsteprioritet hos de butiksdrivende, selv om der er penge at spare og det er bedre for miljøet.

LED-konsulenterne besøger butikker i både Ballerup og Skovlunde.

Fakta om LED pærer:

• De har en levetid på mellem 10 og 25 år.
  • De afgiver mindre varme og giver dermed et bedre indeklima
  • Der er penge at spare ved at skifte traditionelle pærer ud med LED.
  • Prøv Energistyrelsens beregner her og se hvor meget din butik kan spare