50 års jubilæumsfest for Ballerup Musik- & Kulturskole

Musik- og Kultrskolens 50 års jubilæum
19. juni 2017

Der var musik og gang i gaden i hele Ballerup by, da musik- og kulturskolen lørdag markerede sit 50-års jubilæum.

Den festlige markering af 50 året for Ballerup Musik- & Kulturskole blev indledt på rådhuset med en tale af borgmester Jesper Würtzen, der tog de mange fremmødte med på en musikalsk rejse igennem de sidste fem årtier. Borgmesteren fortalte, hvordan musikken har udviklet sig nationalt og internationalt. Dette blev sat i relation til hvordan musikskolen blev skabt, da nogle kreative folkeskolefolk satte sig et mål i 1967, nemlig at danne et skoleorkester og starte en trend med musik ud over hele byen. 

Dagens program var i den grad en hyldest til den gamle vision og efter borgmesteren og alle tilhørende havde råbt et højt hurra og længe leve for dagens jubilar, indledes et musikalsk optog rundt i byen med koncerter i Ballerup Kirke, Baghuset og Ballerup Centret.

Stort, spektakulært og larmende
Det musikalske optog sluttede i gården foran Ballerup Musik- & Kulturskole med koncert, fødselsdagskage, quiz og champagne. Solen skinnede fra en skyfri himmel og de mange tilhørere havde slået sig ned på bænke, hvor de nød de mange musikalske indslag. Blandt publikum var en masse stolte forældre, elever, tidligere elever, venner og andet godtfolk fra Ballerup, der havde fulgt, hvad en af gæsterne betegnede som ”det store, spektakulære og larmende optog” igennem byen til Musikskolegården. 

Operasanger Jens Christian Wandt ledte slagets gang og introducerede de forskellige koncertindslag. Fra de helt små elever, hvor instrumenterne nærmest var større end de optrædende, til de større elever, tidligere elever samt et indslag fra lærergruppen, der på kærlig vis havde inkorporeret et lille rapnummer om deres arbejdsplads midt i klassikeren ”Summertime”. 

Dagen blev afsluttet med et stort fællesnummer samt fælles opførelse af fødselsdagssangen, hvor alle sang og spillede med på medbragte instrumenter. Det var i særdeleshed en dag i musikkens tegn i Ballerup.