6. klasserne leverer svar på den grønne omstilling

Vinderne af den lokale Projekt Edison finale i Ballerup
29. november 2018

6.klasserne i Ballerup dystede i går om at finde den bedste løsning på en tidens mest hotte emner: Grøn omstilling. Og fremtiden tegner lysegrøn, hvis det står til eleverne.

 

Foto: Over 100 elever fra 6.klasserne deltog i Projekt Edison finalen på Tapeten, hvor de dystede i entreprenørskab og innovation inden for grøn omstilling. Vinderen af formiddagens konkurrence blev Camille, Philippa og Laurids fra 6. B på Baltorpskolen, afdeling Grantoften. De havde udviklet en plastikposepantmaskine, som 'nudger' os til at aflevere vores brugte plastposer til genbrug.

Tapeten var i går et overflødighedshorn af spændende prototyper på innovative løsninger på vor tids største udfordring: Den grønne omstilling.

Det skete som led i 6. klassernes deltagelse i Projekt Edison, der er et innovativt læringsforløb under Fonden for Entreprenørskab.

500 elever har i løbet af efteråret zoomet ind på en konkret udfordring inden for temaet ’Grøn omstilling,’ og i går var vi nået til finalen.

Undervejs har eleverne, ligesom ægte iværksættere og entreprenører, stiftet bekendtskab med både koncept, - og produktudvikling, når de har forvandlet luftige idéer på tegnebrættet til konkrete løsninger.

Grønne løsninger til forbrugerne
Til finalen ’pitchede’ 100 elever fra vinderklasserne på skolerne deres idéer overfor 13 dommere, der var hentet fra det lokale erhvervsliv i Ballerup. Dommerne kom fra mange forskellige brancher lige fra KMD og Arbejdernes Landsbank til Vestforbrænding og DTU.

Konkurrencen var delt i en formiddags- og eftermiddagskonkurrence, og de to vindere havde hver deres spændende og meget konkrete bud på en løsning, der 'nudger' forbrugerne i retning af den grønne omstilling.

Formiddagsfinalen blev vundet af 6.B på Baltorpskolen, Afd. Grantoften, for at have udviklet en plastikposepantmaskine (foto). Eftermiddagens vinder blev 6.I på Skovvejens Skole, Afd. Vest, der havde udviklet en Green power-app, der scanner, hvor meget CO2, der er i varen, når du køber det i et supermarked.

Klik på videoen og kom med en tur til den lokale Ballerup-finale – og bliv klogere på, hvad en plastikposepantmaskine er for en størrelse. Husk lyd!