823 Ballerup-børn cykler med i landsdækkende kampagne

cyklende pige
7. september 2020

Hverdagscykling gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Ballerup Kommune er med i Cyklistforbundets børnemotionskampagne Alle Børn Cykler, der kører den 7. - 20. september

Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

Cykling i hverdagen hjælper dit barn, lyder det fra Cyklistforbundet. Med kampagnen Alle Børn Cykler vil forbundet hjælpe børn til at cykle mere både i og uden for skoletiden. Kampagnen "cykler af sted" fra den 7. - 20. september.

Ballerup Kommune er blandt de i alt 36 samarbejdskommuner, der har valgt at gøre en særlig indsats for at støtte, at så mange klasser fra kommunens skoler som muligt cykler med.

I Ballerup Kommune tramper 37 klasser i pedalerne, og det giver et deltagerantal på 823.

- For mange er cykling allerede en god, fast rutine om morgenen og eftermiddagen. Cykling til og fra skole er en god og sjov måde at være aktiv på, og den bliver kun bedre, hvis det sker sammen med forældre eller kammerater, siger borgmester Jesper Würtzen.

- Jeg håber, at de deltagende børn i Ballerup får nogle gode og sjove oplevelser i løbet af kampagnen. Erfaringerne viser, at flere af børnene efterfølgende fortsætter med at cykle efter afslutningen på kampagnen, og det har jeg også en forhåbning om sker i år, siger Jesper Würtzen.

100.000 deltagere over hele landet

Det forventes, at over 100.000 skolebørn på landsplan vil deltage i kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank. 

Med kampagnen får lærerne adgang til en vifte af nye undervisningsmaterialer, der gør det nemt at arbejde seriøst i klassen med cyklen i centrum. Eleverne kan fx lave voxpop om cykelhjelm, prøve kræfter med cykelinnovation og give deres bud på, hvordan en cykelvenlig skole eller fremtidens cykelby skal se ud. 

Kampagnen afsluttes med en lodtræning, hvor klasserne kan vinde alt fra cykler og cykellygter til klassefester og karameller. Derudover udnævnes Årets Børnecyklist.