Årets handicappris gik til Demenscaféen

11. december 2017

Torsdag den 7. december modtog Demenscaféen årets handicappris

Foto: Borgmester Jesper Würtzen holder tale i forbindelse med overrækkelsen

Prisen blev overrakt af borgmester Jesper Würtzen på vegne af Ballerup Kommunes Handicapråd, der havde besluttet, at Handicapprisen 2017 skulle tilfalde Demenscaféen for deres arbejde med at støtte både demensramte og deres pårørende.

Læs mere om demens

- Demenscaféen giver kommunens borgere let adgang til at få informationer om demens og personlig støtte i en situation, hvor de fleste mennesker er meget usikre, fortalte borgmesteren om begrundelsen for, at valget enstemmigt var faldet på Demenscaféen.

- Almengørelsen ved, at deltagerne hører, at andre står med samme problemer som en selv, er et væsentligt aspekt. Dertil kommer den lette adgang til kontakt til demenskoordinatorerne og de frivillige fra Ældre Sagen og Alzheimerforeningen.

Jesper Wurtzen overrakte derefter prisen - samt et beløb på 5000 kr. - til Ingrid Jensen fra Ældre Sagen, Ellen Thuesen fra Alzheimerforeningen og Sidsel Grov samt Negar Jensen, de to demenskoordinatorer fra Ballerup Kommune.

Handicapprisen blev stiftet i 2008. Den bliver uddelt hvert år, så det var 10. gang, at Handicaprådet uddelte prisen.

Om Demenscaféen:
Demenscaféen blev etableret i oktober 2012, og caféarrangementerne afholdes den første torsdag i måneden og er et samarbejde mellem frivillige fra Ældre Sagen, Alzheimerforeningen og demenskoordinatorer i Ballerup Kommune.

Formålet med Demenscaféen er at have et forum, hvor borgere med demens og deres pårørende kan mødes om og diskutere forskellige emner relateret til det at have en demenssygdom.

I Demenscaféen kan både de dementramte og deres pårørende hurtigt og uden aftale møde andre i samme situation og få støtte og rådgivning.

Demenscaféen har åbent den første torsdag i hver måned fra 15.00-17.00 i Sundhedshuset, Gl. Rådhusvej 13, 2. sal.