Ballerup bakker op om ’Røgfri Fremtid’

røgfri fremtid
20. september 2017

Ballerup Kommune er blevet partner i den fælles vision om et røgfrit Danmark i 2030. Bag visionen står Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden

Hver dag begynder 40 børn og unge i Danmark at ryge. Det viser tal fra Kræftens Bekæmpelse. Det tal er én af grundene til, at Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden er gået sammen om en fælles vision for et røgfrit Danmark i 2030.

Tirsdag den 12. september underskrev borgmester Jesper Würtzen partnerskabsaftalen, og det betyder, at Ballerup Kommune støtter op om visionen.

I visionen er der blandt andet fokus på, at børn og unge har ret til at vokse op uden tobaksrøg, og vi sammen tager ansvar for, at det er muligt.

- Uden tobaksrøg får børn og unge bedre mulighed for at skabe sig et sundt og godt liv. I Ballerup Kommune har vi allerede fokus på at hjælpe og oplyse børn og unge om rygningens negative påvirkning. Derfor var det helt naturligt for os at støtte op om ’Røgfri Fremtid’, siger Jesper Würtzen.

Ballerup Kommune tilbyder rygestopkurser, som specifikt henvender sig til unge.

Se mere: Rygestopkurser for unge

røgfri fremtid
Foto: Fra venstre Heidi Lorentzen formand for lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse i Ballerup, borgmester Jesper Würtzen og lokalambassadør for Kræftens Bekæmpelse Per Mortensen ved underskrivelsen