Ballerup blandt de hurtigste i Danmark til byggesager

mand ved sav
6. februar 2020

Ballerup Kommune er én af Danmarks hurtigste kommuner til at behandle byggesager. Det er til trods for, at kommunen oplever et "byggeboom"

Foto: Privat personer og virksomheder i Ballerup Kommune kan hurtigt komme i gang med at bygge og skære til. Kommunen er én af landets hurtigste kommuner til at behandle byggesager.

Nye parcelhuse, etageejendomme og virksomhedsbyggerier skyder op mange steder i Ballerup Kommune. De mange nye byggeprojekter og den øgede travlhed kunne man tro ville forlænge sagsbehandlingstiden på byggesager i Ballerup Kommune - men det er ikke tilfældet.

Ballerup Kommune er nemlig blandt Danmarks hurtigste kommuner til at behandle byggesager. Det viser netop offentliggjorte tal fra Kommunernes Landsforening, KL.

Se mere: Se KL's tal

Tallene fra KL viser blandt andet, at sagsbehandlingstiden for en byggesag med et enfamiliehus i Ballerup ligger på kun 11 dage i gennemsnit. Landsgennemsnittet er på 43 dage.

- Der her er et område, som vi har prioriteret politisk. Derfor glæder det mig også, at vi ligger med helt fremme i front. Det er vigtigt, at det er smidigt at være i kontakt med kommunen om en byggesag. Ofte står man som privat eller virksomhed og bare gerne vil i gang med byggeriet. Hvis alt er, som det skal være, så skal kommunen ikke forhale byggesagen, siger borgmester Jesper Würtzen (A). 

Den korte sagsbehandlingstid kommer i øvrigt i en tid, hvor Ballerup Kommune oplever et større "byggeboom".

- Ballerup Kommune er en attraktiv bosætningskommune. Det afspejler sig også i bybilledet, hvor flere større byggerier er i gang lige nu, og hvor flere vil komme til. Derfor er det også ekstra flot, at sagsbehandlingstiden er så kort, siger Jesper Würtzen (A).

Delegation og intet gebyr
Der kan findes flere grunde til, at Ballerup Kommune er én af landets hurtigste til byggesager. Der er kommet en ekstra medarbejder til sagsbehandlingen, byggesagsgebyret er forsvundet og endelig arbejder Ballerup Kommune med princippet om delegation.

Det betyder, at administrationen har fået delegation fra kommunalbestyrelsen til at behandle ansøgninger om dispensation fra bygge- og planlovgivningen. Det sparer tiden, som det ellers ville have taget at skulle spørge det politiske udvalg om dispensation.