Ballerup blandt landets bedste til at få ledige i job

2. maj 2019

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at Ballerup Kommune er én af landets bedste kommuner til at få ledige i job eller uddannelse.

Er du ledig i Ballerup Kommune, er der gode chancer for, at du kommer i job. Ballerup Kommune er nemlig én af Danmarks bedste kommuner til at få ledige i job eller uddannelse.

Det er nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, som lister Ballerup helt i top. Tallene fra ministeret dækker over, hvor mange borgere der er på offentlig forsørgelse ud fra kommunens rammevilkår. Og her ligger Ballerup Kommune samlet som nummer seks ud af landets 98 kommuner.

Se tallene her (bm.dk)

- Hver eneste dag arbejder vores jobcenter hårdt for at hjælpe vores borgere med at komme i job. Tallene fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter endnu en gang, at vi gør det godt. Vi har fundet gode måder at gøre det på, og noget der rent faktisk virker, siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Én af årsagerne, som er med til at placere Ballerup højt, er det store fokus på at skabe en relation mellem virksomhederne og de ledige borgere i kommunen. På jobcentret bliver de set som hinandens forudsætning, og der bliver arbejdet ud fra, at opgaven først er løst, når borgeren er i job eller uddannelse, eller når virksomheden har fået tilgodeset sit rekrutteringsbehov.

Kommuner vil gerne lære af Ballerup
Det er ikke kun Beskæftigelsesministeriet, som placerer Ballerup højt. Rundt om i landet står et besøg i Ballerup også højt på ønskelisten.

- Inden for det seneste år har flere af landets kommuner været på besøg for at se og høre nærmere om, hvad det er, vi gør godt i Ballerup. Vi deler gerne ud af vores viden og erfaringer, så de er naturligvis meget velkomne, siger Jesper Würtzen.

Sidste gang Beskæftigelsesministeriet lavede en tilsvarende liste over de danske kommuner, var Ballerup placeret som nummer 12.