Ballerup bliver ny basketby

Herrelandsholdet basketball får hjemmebane i Ballerup
14. september 2017

Herrelandsholdet i basketball får fremover hjemmebane i Ballerup Super Arena, når de spiller landskamp. Nu venter der lokal underholdning i verdensklasse.

Ballerup Super Arena og Danmarks Basketball Forbund (DBBF) har netop indgået aftale om afholdelse af landskampe i arenaen de næste år med ambition om, at Ballerup skal være fast hjemmebane for herrelandsholdet fremover. 

Samarbejdet betyder, at vi kan se frem til to landskampe om året i Ballerup Super Arena. 

Den første landskamp, der skal spilles i Ballerup, bliver EM kvalifikationskampen torsdag 28. juni 2018 mod Armenien. Kampen spås allerede nu at blive en gyser, som kan afgøre puljen. 

Flot arena på internationalt niveau
Chef for Ballerup Idrætsby og Ballerup Super Arena, Ketil Folmer Christensen, vil gerne afholde internationale idrætsbegivenheder i arenaen, så han glæder sig over samarbejdet. 

”Med de kommende landskampe kan Ballerup og hele regionen se frem til et brag af en oplevelse. Samtidig medvirker aftalen til at styrke foreningsaktiviteterne, da det skaber opmærksomhed om sporten,” siger Ketil Folmer Christensen. 

Danmarks Basketball Forbund ser frem til at spille de kommende kampe i Ballerup og håber også den nye hjemmebane kan medvirke til at booste udviklingen af sporten i kommunen. 

 ”I Ballerup har vi både en flot arena, der kan tilpasses til den enkelte kamp, en kommune der prioriterer internationale begivenheder og en lokal klub med masser af ambitioner og lyst til at lave flotte events," siger direktør i Danmarks Basketball Forbund, Rasmus Winkel.

Lokale kræfter involveret
Den lokale basketballklub, BMS Herlev, spiller også en vigtig rolle i det nye samarbejde. De vil nemlig hjælpe med med at løfte nye arrangementer med frivillige ressourcer. 

”BMS Herlev & BMS Wolfpack er stolte over, at den langsigtede indsats med at sætte Ballerup på basket-landkortet, har taget endnu et væsentlig skridt fremad. Vi ser frem til at understøtte landsholdet og Basket Danmark, og glæder os til mange gode oplevelser i arenaen," siger Tommy Nielsen fra Wolfpack.