Ballerup er en af Danmarks bedste erhvervskommuner

erhverv ballerup
12. april 2018

En analyse fra tænketanken Cevea placerer Ballerup Kommune højt på listen over de bedste erhvervskommuner i Danmark

Det er ikke mindre end et par dage siden, at en undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL) gjorde Ballerup Kommune til Danmarksmester, når det kommer til virksomhedernes produktivitet.

Nu slår endnu en undersøgelse fast, denne gang fra den uafhængige tænketank Cevea, at Ballerup Kommune er i topklasse på erhvervsområdet. Ceveas beregninger viser nemlig, at Ballerup Kommune er en af Danmarks allerbedste erhvervskommuner.

Ballerup kommer ind på en fornem andenplads, kun overgået af Gladsaxe Kommune.

- Jeg er naturligvis glad for, at vi er med helt fremme i Superligaen på erhvervsområdet. Ballerup Kommune er en af Danmarks førende erhvervskommuner, og det er undersøgelsen med til at slå fast atter en gang, siger borgmester Jesper Würtzen.

De bedste rammer for virksomhederne

Analysen fra Cevea gør status over erhvervsaktiviteten i de danske kommuner, og det gør den ud fra fem forskellige indikatorer. Det er privat beskæftigelse, produktivitet, eksport, iværksætteri og vækst. Analysen viser, at virksomhederne i Ballerup i særlig høj grad har nem adgang til specialiserede og højtuddannede medarbejdere, og at placeringen tæt på København blandt andet tiltrækker virksomheder.

- Vi arbejder hver eneste dag for, at vores virksomheder har de bedst mulige rammer for vækst og udvikling. Der er nogle parameter, der gør Ballerup særligt interessant, og det er blandt andet koncentrationen af vores mange specialiserede virksomheder inden for fx it, teknologi og life science. Det er noget, som vi hele forsøger at bygge videre på, siger borgmester Jesper Würtzen.

Læs hele analysen (åbner i nyt vindue)