Ballerup er gode til at få flygtninge i job

jobcenter Ballerup
16. august 2018

Dugfriske tal viser, at Ballerup Kommune ligger langt over landsgennemsnittet for at få flygtninge og familiesammenførte flygtninge i beskæftigelse

Foto: Jobcenter Ballerup gør en stor indsats for at få flygtninge eller familiesammenført flygtninge i bekæftigelse

Kommer man som flygtning eller familiesammenført flygtning til Ballerup, så er der en overvejende sandsynlighed for, at man kommer i beskæftigelse. Nye tal viser nemlig, at Ballerup Kommune er langt bedre end landsgennemsnittet til at få flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i beskæftigelse.

Tallene viser, at knap 32 % af målgruppen i Ballerup er i beskæftigelse, mens landsgennemsnittet blot ligger på 23,5 %. Ballerups placering glæder Musa Kekec, der er formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Ballerup Kommune.

- Tallet taler sit tydelige sprog. Vi kan se, at vores ihærdige indsats virker og gør en forskel for de nye Ballerup-borgere. I Ballerup har vi en insisterende tro på, at vores borgere kan få en plads på arbejdsmarkedet, og det arbejder vi målrettet med hver eneste dag, siger Musa Kekec.

Han påpeger samtidigt, at opgaven for at få flygtninge i beskæftigelse ikke er nem.

- Der er ingen tvivl om, at det tager tid. Vi arbejder med tæt opfølgning, og vi holder flere forberedende og opfølgende samtaler med borgerne både før og i løbet af en eventuel virksomhedspraktik. Det er fx vigtigt at få snakket om kulturelle misforståelser og sproglige udfordringer. Sådanne ting spiller ind, men får man talt om dem fra start, så er det ikke noget, som er af afgørende betydning.

Der er i øjeblikket i alt 230 flygtninge og familiesammenføte flygtninge i Ballerup Kommune.