Ballerup-fædre hædret som rollemodeller

baba fædre
31. august 2019

Otte fædre fra Ballerup har fået diplom for deres deltagelse i et læringsforløb for fædre. Forløbet hedder 'Baba', og det er det første af sin slags i Ballerup

Ballerup Kommune har fået deres første officielle "baba'ere". 'Baba' betyder far på arabisk og tyrkisk, og Baba er også navnet på en forening og et læringsforløb, som fædre i Ballerup Kommune kan tilmelde sig.

De første fædre har nu "udlært", og onsdag fik otte fædre fra Ballerup overrakt diplomer af borgmester Jesper Würtzen for deres deltagelse.

Hovedformålet med Baba-forløbet er at gøre fædre opmærksomme på det vigtige hverv som rollemodeller for deres børns liv. Forløbet indebærer dog også, at fædrene bagefter skal agere rollemodeller og inspirere andre fædre til at deltage mere i deres børns liv.

Baba-fædrene vil fx komme ud og tale med fædre til fodbold, forældremøder og i boligforeninger om, hvorfor fars rolle er så vigtig i børns liv, og hvorfor det er så vigtigt at involvere sig, når der er forældremøder, besøg hos skoletandlægen eller heppe med om søndagen, når ens barn er til badminton eller fodbold.

I det afsluttede forløb har fædrene også haft besøg af fagpersoner fra Ballerup Kommunes skole- og familieafdeling, og her har de kunnet spørge, undre sig samt give nye idéer og perspektiver til samarbejde set fra fædrenes vinkel.

Vil du være med?
Et nyt Baba-forløb for lokale fædre begynder i januar 2020, og der vil være opstartsmøder i december 2019. Information om tid og sted vil blive annonceret senere. Hvis man er interesseret I at deltage, må man dog allerede nu meget gerne henvende sig til Linda Liebst fra Ballerup Kommune. Det kan ske på tlf. 7230 9571