Ballerup Kommune køber posthusgrunden i Ballerup

posthusgrunden
26. september 2017

En enig Kommunalbestyrelse har besluttet at købe posthusgrunden i Ballerup. Købet giver kommunen bedre mulighed for at planlægge udviklingen af bymidten.

Banegårdspladsen i Ballerup undergår i øjeblikket en større forvandling. Den nye banegårdsplads skal samle bymidten og skabe et helt nyt og imødekommende byrum centralt i Ballerup.  En enig Kommunalbestyrelse har i den forbindelse besluttet at købe posthusgrunden af PostNord. Grunden ligger i umiddelbar forlængelse af Banegårdspladsen.

- Omdannelsen af Banegårdspladsen er i fuld gang, og posthuset spiller en vigtig rolle i udviklingen. Vi har gjort en god investering, og købet betyder, at vi får kontrol over grunden, og det er centralt for den fremtidige udvikling af bymidten, siger borgmester Jesper Würtzen.

PostNord bliver i bygningen
Trods købet er det aftalt med PostNord, at de bliver i posthusbygningen frem til sommeren 2018. Her skal de fortsat sortere post, men det kommer til at foregå som lejer i stedet for ejer af lokalerne. Foruden PostNord huser bygningen også en række andre lejere, og de bliver indtil videre også i deres lejemål og lokaler.

- Posthusgrunden er en langsigtet investering. Vi stiler efter, at bygningen på et tidspunkt skal sælges videre til en privat investor for efterfølgende at blive omdannet til boliger og eventuelt andre bymæssige aktiviteter. Her og nu vil købet og vores ejerskab dog give os mulighed for at løse en række forhold omkring trafik og parkering i bymidten, mens de nuværende lejere kan bruge tiden til at finde alternative lokaler, siger Jesper Würtzen.

Kickstart af Banegårdspladsen
Arbejdet med omdannelsen af Banegårdspladen i Ballerup tog for alvor fart tilbage i juni måned 2016. Her kunne Ballerup Kommune i samarbejde med Realdania afsløre vinderen af en udskrevet projektkonkurrence. Vinderen blev SLA A/S, som sammen med Holscher Nordberg Architects A/S og Atkins Danmark A/S har været kommunens rådgivere på at realisere den nye plads.

Banegårdsprojektet støttes af Realdania som led i Realdanias kampagne Kickstart Forstaden Version 2.0. Kampagnen har fokus på at sætte gang i en bæredygtig udvikling af forstæderne gennem en række konkrete, fysiske eksempelprojekter. Ballerup er en af i alt tre kommuner, der fik støtte fra Realdania til at realisere et Kickstart-projekt

Fakta om købet af posthusgrunden:
Købsprisen er 20.000.000 kroner.
Det samlede areal for bygningen er 2.823 m2.
Det samlede grundareal er 6.333 m2.