Ballerup Museum er genåbnet

Ballerup Museum
3. juni 2020

Tirsdag den 2. juni genåbnede Ballerup Museum.

Her har Vibeke, der er frivillig på haveholdet, travlt med at luge og ordne de sidste detaljer i museets have, lige før dørene igen slås op for publikum.

- Her er simpelthen så smukt, så hvis du ikke får nogle flotte billeder, er der noget galt med kameraet - eller måske endda med fotografen”, griner hun.

I indgangen sidder Tove, der også er frivillig.

Ballerup Museum

Hun sidder klar bag det nyopsatte plexiglas, der er sat op for at forhindre spredning af coronavirus. Herfra tager hun imod museets gæster. Men da klokken er ved at være 10, går hun alligevel udenfor og står forventningsfuld sammen med museumsleder Mette Jensen og koordinator John Dühring, for at modtage de første besøgende. De har været længe ventet.

Ballerup Museum

Selvom der er begrænsninger i forhold til museumsbesøget på grund af coronavirus, så er der stadig masser at opleve både indenfor og ude i det fri. På Pederstrupgård kan du fx gå på opdagelse i Tove Palms historiske miniaturedukkehuse og se udstillingen ”Med penslen i hånden”, der handler om storfyrstinde Olgas liv og kunstneriske virke. Købmanden i Lynsmedens Hus er åben torsdage kl. 13-15 og søndage kl. 11-15 samt Grundlovsdag den 5. juni kl. 11-15.

Udendørs kan du slå dig ned i museets smukke haver, der bliver passet flittigt af de frivillige havefolk og bag Lindbjerggård kan du besøge Skoletjenestens høns.