To Ballerup-projekter inspirerer til et grønnere Danmark

klima100
23. maj 2018

To projekter, der har Ballerup Kommune som deltager, er med i en ny publikation, der hylder 100 grønne klimaløsninger

Elcykler, elbusser, grønne oaser og bæredygtig varmeproduktion. Det er blot nogle af løsningerne i den netop offentliggjorte publikation ’Klima100’. Publikationen præsenterer og hylder 100 af de bedste klimaløsninger fra de danske kommuner, som forhåbentlig kan inspirere andre aktører til at tage de næste skridt til grønne omstilling.

Ballerup Kommune er repræsenteret med to projekter i ’Klima100’-publikationen. I begge projekter er Ballerup gået sammen med andre gode kræfter for at sikre grøn omstilling.

Læs hele publikationen

Projekterne er:

• Energi På Tværs
    Her samarbejder Ballerup med 32 kommuner, en region og ni forsyningsselskaber. Formålet er at koordinere og samarbejde om energiomstillingen i hele hovedstadsregionen gennem strategisk planlægning. Visionen er, at hele regionens el- og varmeforsyning skal være fossilfri i 2035.

• Test En Elcykel
    I 2014 søsatte Ballerup, syv andre kommuner og otte hospitaler i Region Hovedstaden projektet ’Test en elcykel’. Projektet skulle få pendlere med mere end fem kilometer til arbejde eller uddannelse til at bytte bilen ud med en elcykel i tre måneder. I alt deltog 1.681 i projektet, og tilsammen tilbagelagde de mere end 884.000 kilometer. Det svarer til, at hver pendler i gennemsnit cyklede 526 kilometer og dermed reducerede sit CO2-udslip med 91,5 kilo – blot ved at skifte bilen ud med en elcykel.

Det er første gang, at de danske kommuners klimaindsatser bliver kortlagt på så omfattende vis, som det er tilfældet i ’Klima100’-publikationen.

Publikationen er finansieret af Realdania og udarbejdet af Sustainia.

Læs hele publikationen