Ballerup springer 37 pladser frem i erhvervsanalyse

maskine
25. juni 2019

Byggesagsbehandlingen er i top i Ballerup Kommune. Den medvirker til, at Ballerup Kommune springer 37 pladser frem i Dansk Byggeris nyeste erhvervsanalyse

Ballerup Kommune er én af de kommuner i Danmark, der er sprunget længst frem i Dansk Byggeris nyeste analyse af erhvervs- og byggevenlige kommuner. Ballerup Kommune ligger på en 14. plads, og kommunen er dermed hoppet 37 pladser frem i forhold til 2018.

-  Der er rigtigt glædeligt, at vi er sprunget så langt frem. Ballerup Kommune befinder sig i topfeltet inden for erhvervs- og byggevenlighed. Det er vi naturligvis meget glade og stolte over, siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Læs mere: Analyse af erhvervs- og byggevenlige kommuner 2019 (danskbyggeri.dk)

En årsag til, at Ballerup Kommune er én af højdespringerne i Dansk Byggeris nyeste analyse, er kommunens behandling af byggesager. Her placerer Dansk Byggeri Ballerup på en fornem 4. plads ud af alle landets kommuner.

Ekstra hænder, et farvel til byggesagsgebyret og princippet om delegation fra kommunalbestyrelsen til at behandle ansøgninger om dispensation fra bygge- og planlovgivningen har ifølge Jesper Würtzen været med til at gøre udslaget.

- Vi har truffet en klar og bevist politisk prioritering inden for byggesagsområdet, og det giver pote i hverdagen men også i en analyse som den fra Dansk Byggeri. Vi har speedet processerne op, og det er positivt og til glæde for både erhvervslivet og for vores borgere, siger Jesper Würtzen.

I Ballerup Kommune tager det i gennemsnit 16 dage at få behandlet en byggesag. Det viser de nyeste tal fra kommunen, der dækker over de seneste tre måneder. En anden analyse fra Dansk Byggeri har tidligere vist, at det i gennemsnit tager 65 dage i andre storkøbenhavnske kommuner.