Ballerup står stærkt på life science

7. november 2016

En ny analyse viser, at Ballerup Kommune ligger med helt fremme i forhold til life science-ansatte i Greater Copenhagen. Greater Copenhagen dækker 46 østdanske kommuner og 33 skånske kommuner

4.900. Så mange personer beskæftiger sig med life science i Ballerup Kommune. De 4.900 medarbejdere er fordelt på over 30 Ballerup-virksomheder med Novo Nordisk, LEO Pharma, BASF og Symphogen i front.

Det er medlemsorganisationen Medicon Valley Alliance, der netop har offentliggjort tallene i en ny rapport, og tallene viser, at Ballerup Kommune er med helt fremme, hvad angår antallet af ansatte inden for life science, der bedst oversættes til biovidenskab.

- Ballerup er den kommune med næstflest life science-ansatte i Greater Copenhagen. Vi kan se, at udviklingen og væksten i life science er koncerteret omkring de kommuner, hvor virksomhederne allerede befinder sig. Udviklingen har været positiv de sidste par år, så vi håber naturligvis, at vi vil se yderligere vækst her i kommunen i forhold til life science, siger borgmester Jesper Würtzen.

- Vi har faktisk lige været i Kina for at forny samarbejdsaftalen med vores kinesiske partnerskabsby Wuxi i regi af Bycirklen. Her har vi gjort os anstrengelser for at hverve en stor kinesisk biotech-virksomhed til Greater Copenhagen. Det kan vi kun gøre i kraft af den styrkeposition, som vi har, og den meget høje kvalitet der er på hele life science-området i Greater Copenhagen, siger Jesper Würtzen.

Greater Copenhagen dækker over 46 østdanske kommuner, 33 skånske kommuner og Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne.