Ballerups yngste hjælper verdens børn

Børnene er meget kreative når det handler om at samle penge ind til UNICEF. Her er det en børnekoncert.
29. september 2017

UNICEF By-året er i fuld gang, og det bobler og syder med kreative UNICEF-aktiviteter indenfor børneområdet.

I Ballerups mange institutioner står efteråret for alvor i UNICEF Byens tegn. Læs med her og få et overblik over de mange fantasifulde aktiviteter indenfor børneområdet.

Børn synger for at hjælpe børn
Ved Ballerup Musikfest havde børn og pædagoger fra Distrikt Baltorp arrangeret et helt børneområde med UNICEF-aktiviteter for de mindste.

Børnene fra distriktet var en tur på scenen, hvor de sang deres helt egen UNICEF-sang, som de havde lavet i samarbejde med Mere Monitor Talentet Sebastian Dahl. De små poder sang stolt med deres egne ord, hvordan det var at være barn i Afrika og leve under trange kår.

Ballerups Borgmester, Jesper Würtzen, kiggede også forbi Børnehuset Grantoften og fik en særopførelse af sangen, som er skrevet til melodien ”Hjulene på bussen. Borgmesteren fik også en guidet rundtur, hvor børnene viste de ting, de har lavet og lært om i forbindelse med UNICEF-året.

I Himmel og Hav er der fokus på bøger
De festlige indslag ved årets musikfest er langt fra de eneste, hvor institutionerne har beskæftiget sig med UNICEF og sat fokus på børns vilkår og rettigheder.

FN’s Internationale Læsedag stod i år i UNICEF’s tegn. Sammen med Ballerup Kommunes skolebørn satte børnehuset Himmel og Hav fokus på bøgernes univers, og dermed var kommunens yngste borgere også med til at markere, hvor vigtigt det er for alle børn at lære at læse.

Kreative måder at hjælpe på
I Børnehuset Sømosen har forældre og ansatte fundet deres kreative side frem for at samle penge ind til UNICEF.

En særligt kreativ forælder udstyrede børnene med ansigtsmaling mens en anden forældre, som er fotograf, forevigede de malede børn. Forældrene kunne herefter købe de unikke fotos, og pengene fra salget blev doneret til UNICEF By-indsamlingen.

Rundt omkring i kommunens institutioner og børnehuse bliver der også afholdt bedsteforældredage og fester med UNICEF som tema. Der er blevet lavet butikker med børnekunst, samlet pant og leget sjove lege om vilkårene for børn i andre lande. Således har blandt andre Børnehuset Lundegården formået at samle langt over 2.000 kr. ind til UNICEF.

I øjeblikket planlægger Ballerups mange institutioner et storstilet børneloppemarked, som skal foregå søndag d. 5. november og som skal sætte trumf på deres indsamling til UNICEF By 2017.

Læs mere om loppemarkedet i nyheden her