Efter mange gode år som døgninstitution er Ballerup Ungdomspension nedlagt med udgangen af august 2020. Nu indeholder tilbuddet kommunens kontaktpersonkorps på børneområdet: Det Udgående Team (DUT).
DUT har 12 kontaktpersoner ansat - alle med en pædagogfaglig baggrund - og de kan tilknyttes en ung efter aftale med en socialrådgiver. DUT har lokaler i den tidligere ungdomspension på Magleparken 3, men kontaktpersonerne mødes dog mest med de unge andre steder.
Børn og unge i alderen 10-23 år, der bor hjemme eller i ungdomsbolig, og som har behov for socialpædagogisk støtte, vejledning og/eller tilsyn.
Socialpædagogisk støtte og/eller tilsyn af kortere eller længere varighed.
Understøttelse af social trivsel og personlig udvikling, herunder støtte til at håndtere personlige, sociale og psykiske problemstillinger.
Udvidelse af barnets/den unges sociale netværk og træning af sociale færdigheder gennem fælles aktiviteter, såsom fællesspisning, temaaftener, sport, udflugter mv.
At få samspillet imellem barnet/den unge og familien til at fungere bedre og hermed forebygge eventuelle anbringelser.
Støtte til unge, der bor i egen bolig, herunder råd og vejledning om boligetablering, økonomi/budget, husholdning, hygiejne, håndtering af krav fra omverdenen mv.
Støtte til at skabe og fastholde en tilknytning til skole/uddannelse og arbejdsmarkedet.
Støtte til at påbegynde og fastholde fritidsaktiviteter samt fysisk aktivering af yngre tilknyttede.
Tilsyn i forbindelse med ungdomssanktioner samt støtte og motivering af unge, der vil ud af kriminalitet.
At understøtte alle børn og unges muligheder for at deltage i fællesskaber i skole, klub og fritidsliv samt på uddannelses- og arbejdsmarkedet.
En tilknytning til DUT kræver altid, at barnet/den unge visiteres (dvs. henvises) via en sagsbehandler i Center for Børne- og Ungerådgivning. En grundig visitation giver det bedst mulige udgangspunkt for den pædagogiske indsats og for samarbejdet med og om den unge.