Børnekulturfestival er slut for i år

Historiske retter hos Skoletjenesten i Pederstrup
27. november 2019

Teater, kunstprojekt, læringsforløb om maddannelse og heksejagt, spot på rovfugle og hvaler. Ballerup Børnekulturfestival var rammen om en masse kulturoplevelser, hvor over 11.000 børn og voksne deltog.

Årets børnekulturfestival bød fra sommer- til efterårsferie på en række forskellige kulturaktiviteter, arrangeret af lærere, pædagoger, kulturinstitutioner og foreninger. Årets tema var ”Jagten og Skoven”, og der er blevet arbejdet kreativt med at fortolke temaet og lave spændende arrangementer til glæde for børnene.

Falkoner Frank Skaarup

Falkoner Frank Skaarup og lannerfalken Luna var på rundtur i kommunen for at møde en masse skoleelever og daginstitutionsbørn og for at fortælle om natur, jagt og rovfugle. Makkerparret fik det til at suse af spænding i børnene, når falken dykkede efter sit bytte.

Falk på børnebesøg

Historiske retter hos Skoletjenesten i Pederstrup

Skoletjenesten Pederstrup tilbød en række særlige læringsforløb. Blandt andet blev der sat spot på renæssancen og Frederik 2. og Christian 4.’s jagtgård i Ballerup, og der blev indbudt til et historisk udekøkken, hvor skoleelever fik mulighed for at tilberede historiske retter, mens de tog del i et historisk scenarie med madkultur som omdrejningspunkt.

Årets høstmarked

På Ballerup Museum blev der stillet skarpt på kongens jagtgård med både en udstilling og en større renæssancefest til årets høstmarked med sværdkæmpere, kongeligt optog, opvisning til hest, dans og meget andet.  

Biolog Anders Kofoed gæstede Måløv, hvor han var inviteret til at holde et foredrag for børnehavebørn og skoleelever om rovfugle. TV-biologen fik inddraget de mange børn i en række test, der skulle afgøre, om de havde, hvad det krævede for at blive en rovfugl.

Er du skarp som en rovfugl?

Musicalopsætningen Mowgli

100 elever fra Skovvejens Skole deltog i arbejdet med at skabe en imponerende og dramatisk musicalopsætning. Det var 6. årgang på skolen, der fik mulighed for at prøve sig selv af i rollen som musicalstjerner i opsætningen af ”Mowgli”, der spillede for fulde huse for et lokalt publikum, blandt andet de lokale børnehuse i Skovvejen, mellemtrinet på Skovvejens Skole og 6. årgangs forældre.

Et dramatisk skoleprojekt for fællesskabet

Havets mor på Ballerup Bibliotek

På Ballerup Bibliotek blev der sat spot på Bent Hallers klassiske børnebog ”Kaskelotternes sang”, der handler om jagten i havet. I den forbindelse var det muligt at opleve en særlig hvaludstilling og forskellige spændende workshops. Børnene kunne også møde ”Havets mor” fra inuit-fortælling om jagten på havets ressourcer.

Ballerup Børnekulturfestival er nu lukket og slukket for i år, men forhåbentligt lever de særlige oplevelser videre i børnenes bevidsthed.