Børnene får deres egen kulturfestival

Ballerup Børnekulturfestival
18. juni 2018

Børnene får deres helt egen festival, når Ballerup Børnekulturfestival skydes i gang hen over sommeren. Årets tema er ”Middelalder og fantasy”.

Sidste års Skammerfestival var så stor en succes, at børnene i Ballerup nu får deres helt egen festival, Ballerup Børnekulturfestival.

Ballerup Børnekulturfestival er for børn og unge i alle aldersgrupper i hele kommunen, og festivalen strækker sig fra sommerferien til efterårsferien.

Temaet i år er ”Middelalder og fantasy”, og alle, der har lyst – lærere, pædagoger, kulturinstitutioner, foreninger mv. – inviteres til at skabe begivenheder under det fælles tema. Ballerups børn og unge kan derfor se frem til en masse spændende og forskelligartede oplevelser i løbet af festivalperioden.

Sommerferieaktiviteter kickstarter festivalen
Festivalen har også sat sit præg på årets sommerferieaktiviteter.

Her varmes der godt op til festivalen med en tur til Middelaldercentret på Falster, hvor der er mulighed for at opleve ridderturneringer med rigtige heste på nærmeste hold. Turen er målrettet børnene i 4.-10. klasse

Hvis det danske sommervejr driller, er der også mulighed for en gratis tur i biffen. Her kan alle børn over 11 år komme en tur i Baltoppen BIO og se filmen ”Skammerens Datter”.

Skammerens Datter hitter igen
Efter sommerferien er der også mange spændende aktiviteter i vente. Et af festivalens helt store trækplastre bliver opfølgningen på sidste års store hit "Skammerens Datter".

Teatergruppen KLIMA opfører den actionfyldte musical ”Skammerens Datter 2 – Det endelige opgør”. Til september kan alle børn i 4.-6. klasse derfor endnu en gang se frem til en gratis tur i teatret.

Ud over teaterstykket venter der også et spændende middelalderrollespil i Måløv, hvor 5. og 6. klasser får et indblik i livet som bonde i middelalderen.

Flere åbne arrangementer
Festivalen byder også på flere åbne arrangementer, så alle i Ballerup kan få en smagsprøve på livet i middelalderen.

Lige nu er der tre offentlige begivenheder på programmet, som alle har "Skammerens Datter" som omdrejningspunkt. Her kan vi se frem til både en sommerkoncert, en åben prøve og en dedikeret ’Skammerdag’ i Pederstrup.

Der kommer hele tiden nye arrangementer til, så hold øje med programmet på hjemmesiden bornefestival.ballerup.dk.

Sommerkoncert under Ballerup BørnekulturfestivalFoto: Søndag den 3. juni kl. 15.00 er der sommerkoncert med "Skammerens Datter" i Baghuset. Kom og få et nostalgisk genhør med nogle af sangene fra sidste års forestilling, og få en genopfriskning af handlingen i "Skammerens Datter", der blev opført i efteråret 2017. Hvis solen skinner, foregår koncerten udendørs. Arrangementet kræver billet, der købes på teatergruppenklima.dk.

Åben prøve på Baltoppen under Ballerup BørnekulturfestivalFoto: Onsdag den 8. august kl. 19.00 afholder KLIMA åben prøve på Baltoppen LIVE. Her kan I få indblik i, hvordan teatergruppen arbejder med forskellige scener i forestillingen, som er nøje udvalgt til dagens prøver. Det cirka halvanden times arrangement byder på både stunt, sang, skuespil, en sortemester og andre uhyggelige skabninger. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding på teatergruppenklima.dk.

Skammerens Datter i PederstrupFoto: Lørdag den 25. august er "Skammerens Datter" i Pederstrup. Kom og vær med til en aktiv dag med optræden, leg og workshops, når teatergruppen KLIMA gør musicalen ”Skammerens Datter 2 – Det endelige opgør” levende for børn og voksne i samarbejde med Ballerup Museum. Mød personerne, og lær danse fra forestillingen, se stokkekamp, leg middelalderlege og meget mere. Arrangementet er åbent i tidsrummet 11.00-14.00, det er gratis og kræver ikke tilmelding.