Børnerådet uddeler 170.000 kr til skoler

17. november 2016

En klatrevæg, parkourbane og nye elevskabe er eksempler på projekter, som fik glæde af puljen på i alt 170.000 kr.

22 elevrepræsentanter fra mellemtrinnet på kommunens skoler blev sat på en hård opgave på rådhuset i går. De havde ønsker til nye faciliteter med i skoletasken for 516.000 kr. og de skulle prioriteres, så det passede med budgettet på 170.000 kr.

Børnene måtte derfor til forhandlingsbordet og det foregik i tre udvalg på tværs af skolerne. Den afsluttende forhandling foregik i kommunalbestyrelsessalen med borgmester Jesper Würtzen som ordstyrer. Borgmesteren sørgede for, at der var en rigtig god stemning og en god dialog om fordeling af midlerne.

En retfærdig fordeling
Jesper Bak, der er pædagogisk skole- og IT-konsulent, fulgte børnene hele dagen og var meget imponerede over, hvor dygtige de var til at skabe gode resultater for alle.

”Det var en rigtig vellykket dag, hvor eleverne var engagerede og godt klædt på til opgaven. De navigerede uden problemer i demokratiets univers, og lyttede til hinanden. De koncentrerede sig ikke blot om at få til egen skole men var opmærksomme på, at alle skulle have en del af kagen”, siger Jesper Bak.

Otte medarbejdere fra C-SIK ydede en stor hjælp under hele arrangementet og var med til at sikre, at dagen blev en succes og en god oplevelse for repræsentanterne for elevrådet.

Alle fik noget med hjem
Alle skoler fik noget med hjem fra børnerådsdagen, selv om alle ikke fik lige meget. Det vigtigste var, at det virkede som om, at alle synes, de fik, hvad de kom efter.

Nu er det op til skolerne i samarbejde med elevrådet at få realiseret de projekter, eleverne har fået penge til.

Her er resultatet af elevernes forhandlinger om fordeling af puljen på 170.000 kr.:

Skovvejens Skole Øst.
Whiteboard og skab: 10.000 kr.

Skovvejens Skole Vest
Klatrevæg og faldunderlag: 20.000 kr.

Hedegårdsskolen:
Vandposter & fodboldnet: 12.390 kr.

Baltorpskolen Grantoften:
Parkourbane: 20.000 kr.

Baltorpskolen Rugvænget
Træningsbane: 20.000 kr.

Kasperskolen
Tilskud til elevskabe: 15.000 kr.

Skovlunde Skole Nord
Puffer eller drikkevandskølere: 10.000 kr.

Skovlunde Skole Syd
Elevskabe: 20.000 kr.

Ordblindeinstituttet:
Fodboldmål & basketkurve: 10.630 kr.

Måløvhøjskolen Østerhøj:
Tilskud til Treehouse eller møbler: 12.500 kr.

Måløvhøjskolen Måløv:
Balancegang: 19.480 kr.

I alt fordelt: 170.000 kr.