Børnerådsdagen opfyldte mange ønsker

Børnerådsdag 2018
7. juni 2018

I år var der for 16. gang Børnerådsdag på rådhuset. 20 elevrådsrepræsentanter fordelte 170.000 kr., så nu kan skolerne se frem til bl.a. kængurustylter og elevskabe.

20 engagerede elevrådsrepræsentanter indtog i denne uge Kommunalbestyrelsessalen. Med i skoletaskerne havde de hver især en lang række ønsker til nye faciliteter til deres skoler.

De havde 170.000 kr. at gøre godt med, så de skulle argumentere godt for deres sag, hvis ønskerne skulle opfyldes. 

Eleverne startede dagens forhandlinger i tre små udvalg på tværs af skolerne, så de var godt rustet til den afsluttende forhandling med borgmester Jesper Würtzen som ordstyrer.

Retfærdig fordeling
Nøgleordet for dagen var på mange måder ”retfærdig fordeling”. Eleverne var nemlig lige så gode til at argumentere for deres egne ønsker, som de var til at argumentere for andre skolers ønsker.

Der var sågar en skole som overlod en del af sin andel til de andre skoler. De havde jo fået, hvad de ønskede sig, som de sagde.

Alle fik noget med sig hjem, og det virkede til, at alle synes, de fik, hvad de kom efter. Så nu er det op til skolerne at sørge for at indkøbe og installere de nye faciliteter.

Resultatet af fordelingen
Skovvejens Skole Øst: Bord/bænke sæt

Skovvejens Skole Vest: Sækkestole

Hedegårdsskolen: 1 vandpost + 10 kirsebærtræer

Baltorpskolen, Grantoften: Hængekøjer + pæle

Baltorpskolen, Rugvænget: Vippegynge

Skovlunde Skole Nord: Trampolin mini 4 stk.

Skovlunde Skole Syd: Elevskabe

Ordblindeinstituttet: Fitness stativ

Måløvhøjskolen, Østerhøj: 4 Kængurustylter + sofa

Måløvhøjskolen, Måløv: Vandpost + evt. knager