Bolden ruller igen i Ballerup Idrætsby

kunstgræsbane marbækvej
24. oktober 2018

Kunstgræsbanen på Marbækvej i Ballerup Idrætsby har fået nyt græs til glæde for de mange fodboldhold, der dagligt bruger banen

I efterårsferien trillede fodbolden usædvanligt jævnt på det nylagte kunstgræs på Marbækvej i Ballerup Idrætsby. 40 drenge fra Ballerup-Skovlunde Fodbold fik æren af som de første at betræde det nye græstæppe.

- I dag er smilet jo op til begge øre – det er en god dag, siger en glad holdleder i Ballerup-Skovlunde Fodbold, Michael Falcham. Rundt om ham træner flere af klubbens hold med de efterårsrødmende træer som baggrund på den nyåbnede kunstgræsbane.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Charlotte Holtermann, havde også lagt vejen forbi for at se den nye bane. Hun fik lov til at prøve græsset selv, da hun sparkede den første bold afsted.

charlotte holtermann skyder bold afsted på kunstgræsbane

 - Jeg er rigtig glad for, at kunstgræsbanen har fået det løft, som den naturligt har trængt til, efter den har rundet ti år. Det er helt tydeligt, at fodboldklubberne er glade for muligheden for at træne og spille på kunstgræs, og gode faciliteter og anlæg er en rigtig stor årsag til, at man får  lyst til at fortsætte med at dyrke sin idræt. Derfor skal banen naturligvis være i orden. Det er den helt sikkert nu, efter nogle år hvor den var begyndt at hænge lidt med stråene, siger Charlotte Holtermann.

Timingen kunne ikke være bedre, for det er nu, de koldere måneder så småt kommer os i møde. Det betyder sne og hård jord, og det slider rigtig meget på almindelige fodboldbaner. Her er det en stor fordel at have kunstgræsbaner, der er langt mere hårdføre end almindelige græsbaner.

Fakta

Kunstgræsbanen er anlagt i 2007

Der spilles på kunstgræsbanen hele året fra 16.30 – 22.30 på hverdage og 9.00 – 21.30 i weekenderne, hvor der spilles kampe. Både bredde- og eliteidrætten har tider på banen.

Ballerup Kommune har tre kunstgræsbaner i alt – heraf to i Ballerup Idrætsby og en i Måløv Idrætspark