Borgermillionen genopliver populært shelter

Shelter indvies nord for Lundegården
21. juni 2018

Humøret var højt, og solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, da det nye shelter i skoven nord for Lundegården blev indviet i sidste uge.

Foto: Glæden var tydelig at spore, da det nye shelter i Ballerup Nord blev indviet sidste torsdag af borgmester Jesper Würtzen og ægteparret Ole og Kirsten Foss Andersen.

Efter at det tidligere shelter i skoven nord for Lundegården nedbrændte sidste år, har der været et stort savn efter samlingsstedet, der førhen er blevet flittigt benyttet af både børn og voksne som en hyggelig naturoase i Ballerups nordlige ende.

Det var også de kvaliteter ved stedet, som borgmester Jesper Würtzen fremhævede i sin indvielsestale, hvor han samtidig takkede Ole Foss Andersen for hans arbejde med at genopføre det idylliske udflugtssted.

 

Shelter får hjælp fra Borgermillionen
Det var tilbage i foråret, at Ole Foss Andersen søgte og vandt midler fra Borgermillionen 2018 til at genopføre shelteret i Ballerup Nord.

Herefter gik det stærkt med at få stablet det hyggelige træhus på benene, og indvielsen af shelteret i skoven nord for Lundegården er derved det første i rækken af syv Borgermillionsprojekter, som bliver til virkelighed inden udgangen af året. 

 

En shelter-skov fuld af liv
Skoven fik ellers en hård medfart, da stormen Bodil i december 2013 raserede hele områdets nordlige og vestlige del. Der blev i de følgende år ryddet op efter stormen og genplantet en ny og særdeles varieret skov. Også her tog lokale kræfter fat, og de brugte en dag på at genplante en del af de nye træer, som nu er begyndt at få en højde, så man kan kalde området for skov igen.

- Denne skov er ikke blot en oase for os mennesker, men også for dyre- og plantelivet, understreger naturvejleder Michael Fallesen fra Ballerup Kommune, og han uddyber: 

- Vi oplever en enorm variation af alt fra de mindste insekter til større pattedyr, herunder især rådyr, ligesom mere spektakulære arter som bl.a. ravn og isfugl er at finde i området i løbet af året.