Borgermillionen skaber nyt liv i Sømosen

8. november 2016

Nu er samlingsstedet i Sømosen indviet. Det er Skovlunde-borgernes egen idé og er blevet realiseret med hjælp fra Borgermillionen

Billedtekst: Samlingsstedet ved Sømosen blev indviet i fredags af Borgmester Jesper Würtzen. Projektet er blevet til virkelighed med penge fra Borgermillionen og private donationer. Foto: Flemming Schiller

Du kan lege, klatre, kravle, løbe, hoppe og springe. Kun fantasien sætter grænserne for, hvad aktivitetspladsen, som er en del af det nye samlingssted i Sømosen, kan bruges til.

Det er blevet til virkelighed med hjælp fra puljen fra Borgermillionen 2016 og fredag blev den indviet af Borgmester Jesper Würtzen. Borgermillionen 2016 havde overskriften ”Fællesskabet” og forudsætningen for at modtage pengene var, at projekterne skulle være borgerdrevne fra start til slut. De lokale borgere i Skovlunde og den lokale grundejerforening har blandt andet været meget engageret i projektet, og det glæder borgmesteren.

”Det er mig en stor glæde at indvie samlingsstedet her Sømosen i dag, og jeg glæder mig samtidig over alle de ildsjæle, vi har her i kommunen,” sagde Borgmester Jesper Würtzen ved indvielsen.

Ildsjæle fordobler budgettet via private donationer
Borgermillionen skaffede projektet de første 266.098 kr. Men det var ikke nok for de ambitiøse ildsjæle. De har derfor selv skaffet yderligere 270.000 kr., så samlingsstedet også får et flot madpakkehus og et shelter inden næste sommer.

Pengene er skaffet via støtte fra tipsmidlerne, og donationer fra private, foreninger og virksomheder fra lokalområdet. Den indsats gjorde indtryk på Borgmesteren.
”Det er dejligt, når et kommunalt bidrag kan afstedkomme endnu flere projekter, som vi som kommune ikke selv har mulighed for at realisere,” siger Jesper Würtzen.

Borgmesteren havde også en ekstra gave med til de fremmødte. Kommunen har nemlig fundet midler til at udskifte det slidte bord- og bænkesæt til et nyt i samme stil som resten af områdets faciliteter.

En aktivitetsplads i pagt med naturen
Samlingsstedet består indtil videre af en aktivitetslegeplads og en labyrint, som udelukkende er bygget af naturmaterialer, der falder naturligt ind i de smukke omgivelser.

Aktivitetspladsen for leg, motorik og motion er for legesyge børn og voksne i alle aldre. Den ligner en forhindringsbane og består af store træstammer på kryds og tværs i varierende højde og længde.

Ved græsstykket foran Troldeskoven er der også lavet en spændende labyrint for de lidt mindre børn. Den er lavet ud af en blanding af sten og træstubbe.

Sømosen ligger bag ved DTU i Skovlunde
Sømosen ligger bag ved DTU. Se hvordan du finder derhen ved hjælp af nedenstående kort.

Den nye aktivitetslegeplads finder du ved Samlingsstedet i Sømosen bag DTU