Borgermillionen trækker liv til midtbyen

Indvielsesfest på Kirketorvet i rød/hvide farver
28. juni 2018

Der var tale om en sand fejring i rød/hvide farver, da de nye hyggelige rammer på Kirketorvet i Centrumgaden blev indviet med både borgmestertale, musik og VM-bold på storskærm.

Foto: Stemningen var i top under tirsdagens indvielse af de nye hyggelige rammer på Kirketorvet, der også bød på spændende VM-kamp på storskærm.

Seks store parasoller, lange rækker af borde og bænke, tre transportable salgsboder og en permanent musikscene. Det er de fine nye rammer om fælles oplevelser og sammenhold på Kirketorvet, som med begejstring blev indtaget af flere hundrede Ballerup-borgere tirsdag eftermiddag.

Solen skinnede fra en skyfri himmel, og der var godt gang i salget af pølser og kølige drikkevarer, for eftermiddagens fejring bød både på skøn musik fra det lokale musiktalent Berg på den nye scene, indvielsestale ved borgmester Jesper Würtzen og en nervepirrende VM-fodboldkamp mod Frankrig på storskærm.

Talentfulde Berg underholdt på Kirketorvets nye sceneFoto: Indvielsen på Kirketorvet blev skudt i gang med god og iørefaldende musik fra det lokale talent Berg, som igen kan opleves på torvets nye scene, når hun giver koncert fredag aften den 3. august.

Mere liv og musik i Ballerup midtby
I sin indvielsestale roste borgmester Jesper Würtzen det nye initiativ i Centrumgaden, der er støttet med midler fra dette års Borgermillion, og som har til formål at trække mere liv til midtbyen, styrke det lokale handelsliv og skabe grund for flere fælles kultur- og musikarrangementer.

- Nu er det op til os alle sammen at udnytte de fine nye rammer på Kirketorvet, som vil samle Ballerup og styrke byens fællesskab og sammenhold, lød den klare opfordring fra borgmesteren, og han fremhævede i den forbindelse de mange musik- og dansearrangementer, som løber af stablen på det gamle torv henover sommeren.

Ud over præsentationen af torvets nye omgivelser og sommerens arrangementer kunne Jesper Würtzen også fortælle, at Kirketorvet nu har opnået officiel status som konkret stedbetegnelse i Ballerup og snart vil være søgbar via Google på internettet.

Indvielsestale ved borgmesteren på KirketorvetFoto: Borgmester Jesper Würtzen holdt sin indvielsestale fra den nye musikscene på Kirketorvet, der har byens gamle middelalderkirke som baggrund.

Fællesskab og oplevelser med Borgermillionen
Det var Musisk Samråd, som på Ballerup Nords afstemningsmøde om Borgermillionen i april søgte om midler til at realisere idéen om mere liv til centrum af Ballerup under overskriften ”Sammen om musik, dans og oplevelser på Kirketorvet i Ballerup centrum - også i regnvejr”. Forslaget mødte stor opbakning blandt de fremmødte og fik et overvældende flertal af aftenens stemmer på Ballerup Bibliotek.

Borgermillionen er et årligt projekt, hvor Kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune afsætter en million kroner til at virkeliggøre borgernes bedste projektidéer i Ballerups fire bydele. Projektet har til formål at styrke fællesskabet i de enkelte bydele gennem aktiviteter og områder, der er kreative og nyskabende.