Test og vaccination mod COVID-19

Ukrainske flygtninge kan blive coronatestet og vaccineret i et af Region Hovedstadens test- og vaccinationscentre.

PCR-test

Er man netop ankommet til Danmark og ikke har CPR-nr., som f.eks. flygtninge fra Ukraine, kan man alligevel få en gratis PCR-test i alle Region Hovedstadens testcentre. 

Kender du nogen i dit netværk, som står i denne situation, kan du fortælle, at man blot skal oprette sig på covidresults.dk, hvor man også vil få svaret på PCR-testen. 
Det er også muligt at blive testet uden at oprette sig på covidresults.dk. Hvis PCR-testen er positiv, bliver man ringet op af Styrelsen for Patientsikkerhed.
 

Corona-vaccine   

Ukrainske flygtninge kan få en gratis coronavaccine umiddelbart efter de er ankommet til Danmark og før de har fået et cpr-nr.

Tilbuddet gælder både hvis man slet ikke er vaccineret, hvis man er vaccineret med en ikke-godkendt vaccine, eller hvis man mangler et 3. stik.

Der stilles ikke krav om dokumentation af evt. tidligere vaccinationer, så hvis borgeren ikke har dokumentation og ikke ved, hvilken type vaccine, vedkommende har fået, tilbyder regionen stadig et vaccinationsforløb efter lægelig vurdering.

Ukrainere behøver ikke at bestille tid til vaccination, men kan blive vaccineret som drop-in i alle Region Hovedstadens vaccinationscentre.
 

SOCIALE MEDIER