Børnehavebørn viser UNICEF frem til Borgmesteren

borgmester løber på vandbane i Villa Kulla
26. juni 2017

I sidste uge fik børnene i fem af Ballerups institutioner besøg fra Rådhuset. Institutionerne har vist frem og fortalt om de læringsaktiviteter, de har fundet på i forbindelse med UNICEF BY 2017. Og borgmesteren fik lov til at være med.

Foto: Borgmesteren prøver, hvordan det er at løbe, når man bærer vand på hovedet. Banen er lavet i Børnehuset Villa Kulla, hvor børnene allerede er blevet ret gode til det.

Hvordan føles det at bære vand på hovedet? Hvordan kan man gøre, hvis man skal sove udenfor? Hvorfor er det vigtigt, at man kan gå i skole? Hvordan er det at være barn i Afrika?

Borgmester Jesper Würtzen har været på tour de UNICEF i løbet af ugen. Her blev han og direktør for børneområdet Anne Vang præsenteret for mange fine aktiviteter, som de enkelte institutioner har fundet på i forbindelse med UNICEF BY 2017.

- Det er spændende at komme ud og se de mange forskellige tiltag, der udspringer af, at vi er UNICEF BY 2017. Der er mange kreative bud på, hvordan det kan være sjovt at samle penge ind til projektet – men det allerfineste er faktisk læringsforløbene med børnene, og det at børnene helt uopfordret tager diskussionerne med hjem i familien, siger borgmester Jesper Würtzen.

Vand på hovedet, sange og gode snakke

I børnehuset Villa Kulla har pædagogerne bygget en bane, hvor børnene kan prøve, hvordan det er at bære vand på hovedet. For det er man nødt til i nogle lande, der ikke har frisk drikkevand i hanerne. Børnene er blevet så gode til det, at de fleste så noget mere sikre ud på benene end borgmesteren, da han selv forsøgte sig i disciplinen. Også Lundebjergs børn har kastet sig ud i vandbærerkunsten, og på besøgsdagen fik institutionens jordbær en masse vand – de var nemlig meget tørstige. Der blev også sunget sange om at hjælpe børn i andre lande.

Flere af institutionerne griber forskellige anledninger til at tale med børnene om, hvordan det er at være barn i Afrika. I Børnehuset ved skoven har børnene talt om, hvad vi egentligt kan undvære som mennesker. Rigtig mange af børnene var enige om, at de godt kunne undvære deres fredagsslik.

Økonomiske bidrag til den gode sag

For at indsamle penge til UNICEF BY 2017 har institutionerne blandt andet lavet forældredag, hvor der er solgt kage og samlet ind. Flere har også lavet flaskeindsamling eller lavet små mesterværker, som bedsteforældrene kunne købe. Samtidig kan pædagogerne mærke, at børnenes snakke med forældrene derhjemme får flere til at komme og lægge lidt mere i indsamlingsbøtterne. Det vidner om, at mange af Ballerups børnefamilier kan se idéen i at bakke op om den gode sag.

Hvem har fået besøg?

Fem institutioner har i denne omgang haft borgmesteren på besøg og vist deres projekter frem: Børnehuset Villa Kulla, Lundebjerg, Birkegården, Mudderpølen og Børnehuset ved skoven. Alle Ballerups institutioner er med til at arbejde med temaer inden for UNICEF BY 2017.

UNICEF BY 2017 – en god sag at samles om

Ballerup er udnævnt til at være UNICEF BY i hele 2017. UNICEF arbejder bl.a. på at få alle verdens børn i skole – og i 2017 arbejder Ballerup efter samme mål. Det passer godt til kommunens vision om at være en stærk uddannelsesby, og samtidig giver projektet gode muligheder for at skabe et fællesskab om en god sag på tværs af hele kommunen.