Buslinjer bliver ændret, når ny metrolinje åbner i København

bus 350s
24. september 2019

Søndag den 13. oktober bliver en række buslinjer i Ballerup Kommune ændret. Ændringerne skyldes åbningen af den nye metrolinje, Cityringen, i København. 

Søndag den 13. oktober - to uger efter åbningen af den nye metrolinje, Cityringen, i København - sker der ændringer på en række buslinjer i Ballerup Kommune.

Ændringerne sker, når busser i hele hovedstadsområdet skal bindes tæt sammen med de nye og eksisterende metrolinjer og tog-stationer i ét sammenhængende 'Nyt Bynet'.

I Ballerup bliver følgende buslinjer ændret søndag den 13. oktober:

  • Linje 164 erstatter delvist linje 42 og giver forbindelse til Gladsaxe og Hellerup med tre afgange i timen i dagtimerne. 
  • Linje 350S fortsætter uændret mellem Ballerup og Nørreport. Fra Nørreport mod Dragør erstattes linje 350S af linje 250S.

rejseplanen.dk kan du allerede nu se, hvordan du bliver påvirket af Nyt Bynet. Du kan desuden læse om Nyt Bynet på nytbynet.dk, og så kan du læse mere om de lokale ændringer på ballerup.dk/bus

Hvad er Nyt Bynet?
Når Cityringen ventes at åbne 29. september får vi 17 nye metrostationer og vi øger antallet af store skiftesteder fra 7 til 17 store skiftesteder. Derfor skal busserne bindes tæt sammen med nye og eksisterende metrolinjer og tog i en sammenhængende organisme.

Det kalder vi Nyt Bynet. Nyt Bynet betyder, at busserne skal køre til nye stationer og derfor også ad nye veje i forhold til i dag. Nyt Bynet består af A, C - og S-busserne samt de almindelige gule busser.
Kilde: www.nytbynet.dk