CPH:DOX kommer til Ballerup

cph:dox
20. februar 2017

Glæd dig! Verdens 3. største dokumentarfilmfestival CPH:DOX kommer på tour til Ballerup til marts. Forinden varmes der op med en regional filmkonkurrence for unge.

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. 

CPH:DOX rykker dog også uden for Københavns trygge rammer, når den storstillede festivalindsats DOX:ON:TOUR finder sted 16.-30. marts. I perioden præsenteres en række dokumentarfilmforevisninger med dertilhørende debatter, oplæg mv. i 35 forskellige kommuner landet over.

I Ballerup Kommune foregår festivalen i samarbejde med bl.a. Ballerup Bibliotekerne og Ballerup Herlev Produktionsskole.
 
Frem til DOX:ON:TOUR løber filmkonkurrencen Bag Facaden for unge. Konceptet til konkurrencen er blevet udviklet af 15 unge fra 10 forskellige kommuner under en weekendworkshop i Ungdomskulturhuset Vognporten i Ballerup.

Konkurrencen inviterer de unge i regionen til at optage to minutter fra deres liv. Formålet er, at give de unge lysten til at være kreative og vise ungdommen uden filter for at nedbryde fordomme. Der kan stemmes om den bedste film på www.everydayproject.dk og en jury vil udvælge og præsentere offentligheden for de bedste film under DOX:ON:TOUR - visningerne.

Er du mellem 15-25 år, har du noget på hjerte og en filmskaber i maven, så kan du læse mere om konkurrencen her

Festivalindsatsen er en del af den fælles kulturaftale, Kulturmetropolen 2016-19, som Ballerup Kommune er en del af.