De første plejehjemsbeboere vaccineres allerede 3. januar

corona
2. januar 2021

For få dage siden var det planen at starte vaccination mod Covid-19 på kommunens syv plejecentre den. 6 januar – de første beboere vaccineres nu allerede søndag den 3. januar.

Det nye år begynder med en rigtig god nyhed for de borgere i Ballerup Kommune, der bor på plejecentre og som har sagt ja tak til at blive vaccineret mod Covid-19. 

Søndag den 3. januar klokken 17 vil de første beboere på Toftehaven, Lundehaven og Rosenhaven få det første stik mod Covid-19 – tre uger senere vil de få den anden dosis af vaccinen. Beboere på de øvrige fire plejecentre vaccineres første gang den 5. januar klokken 9. 

Vaccineres en måned før forventet

”Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan gå i gang med at vaccinere de første borgere i Ballerup Kommune. Det er i sig selv et fantastisk skridt i den rigtige retning. Det sker ovenikøbet en måned før, end vi var blevet lovet i forhold til den rækkefølge, vaccinen var planlagt til at blive givet efter. 

For få dage siden fik vi at vide, at vaccinationerne kunne begynde den 6. januar, men nu bliver det fremrykket endnu engang, så de første borgere vaccineres søndag. Det er en rigtig glædelig begyndelse på det nye år.

Når det allerede er vores tur i Ballerup Kommune er det takket være, at der er kommet flere vacciner til Danmark hurtigere end forventet – og det kommer nu de ældste og mest sårbare borgere til gode,” siger borgmester Jesper Würtzen.

I alt vil 275 beboere på kommunens syv plejecentre blive vaccineret mod Covid 19, og også medarbejdere, der er på arbejde de dage vaccinen gives, bliver tilbudt vaccination. 

På plejecentrene er vaccine-opgaven grundigt forberedt og alt er klar til at modtage vaccinerne og til at beboere og medarbejdere kan få det første stik.