Den røde snor klippet til Himmel og Hav

30. november 2017

Skovlundes småbørn har fået nye og moderne pædagogiske rammer, efter børnehuset Himmel og Hav er åbnet

Den røde snor var spændt ud, og guldsaksen fundet frem, da den officielle indvielse af børnehuset Himmel og Hav i Skovlunde fandt sted tirsdag formiddag.

Mens husets små børn forventningsfulde så til, talt borgmester Jesper Würtzen ned, og med et præcis klip kunne han kort efter erklære børnehuset for officielt åbent.

- Det er nogle utroligt flotte rammer. Jeg glæder mig til at følge den videre proces, hvor ledelse og medarbejdere i samarbejde med børn og forældre vil udnytte og udfylde husets mange muligheder, så vi får et hus, hvor alle kan føle sig trygge og hjemme – og samtidig har et hus med unikke muligheder for udvikling af en spændende hverdag for børnene og en god arbejdsplads for medarbejderne, siger borgmester Jesper Würtzen.

Fælles torv med skyline
Samlingspunktet i Himmel og Hav er et stort fælles torv, som er et centralt rum i to etager. Her pryder en ”skyline” væggene. Små indbyggede huse med vinduer tilbyder kig fra 1. sal og ud i rummet. En lysende ”sol” omgivet af flyvende fugle afspejler samme sted dagens liv i huset.

På toppen af bygningen findes iøvrigt en "penthouse-legeplads".

Det nye børnehus har plads til godt 200 børn, og børnene kommer fra de tidligere børnehuse på Lundbjerggårdsvej 104 og 264 samt dagplejen i Skovlunde.

Det første spadestik til Himmel og Hav blev taget i oktober måned 2016.