Det spirer og gror i Skovlunde Byhaver

byhaver
25. april 2018

Lørdag den 21. april blev byhaveprojektet i Skovlunde Kulturhus indviet

Skovlunde Kulturhus har en stor have med masser af muligheder for liv og fællesskab, og lørdag den 21. april blev en del heraf officielt taget i brug som små byhaver.

Næstformand i kulturudvalget, Bjarne Rasmussen, klippede det røde bånd over og erklærede haven for indviet, mens alle fremmødte nød et lille glas i det smukke solskinsvejr.

bjarne mortensen

Hvorfor byhaver?
Formålet med byhaverne er at tilbyde børnefamilier, en skoleklasse, en børnehavegruppe eller seniorer, der ikke har egen have, en mulighed for at dyrke deres eget grønt, bær og krydderurter og samtidig tage del i fællesskabet omkring haverne.

Haverne drives i tæt samarbejde med en meget engageret gruppe Skovlundeborgere. De fører overordnet tilsyn med haverne og hjælper med at arrangere særlige tilbud som fx en dag med bålmad eller andre aktiviteter, der kan involvere brugerne af haven og give mulighed for at mødes på tværs af generationer. Er du interesseret i at vide mere om de nye byhaver, så skriv til sbg@balk.dk

Bier og blomster
Der bliver også mulighed for at følge biernes liv på nærmeste hold med to nye bistader, som også bliver opsat i haven. Bistaderne skal passes, så bierne kommer og bestøver planterne, og forhåbentlig kommer der lækker friskslynget Skovlunde-honning ud af det.

Medarbejderne i kulturhuset glæder sig til at se haven spire, mennesker mødes og nyde, at det summer af liv. Så kom endelig forbi Skovlunde Kulturhus og kig med.