Drømmeweekend for unge gamere

Gamerfestival for børn og unge i Ballerup Super Arena
28. februar 2017

I weekenden deltog 1200 børn og unge i Danmarks største gamerfestival #GGfestival i Ballerup Super Arena.

Lyset er dæmpet i Ballerup Super Arena. Foran hver deres computer sidder 1200 børn og unge. Skærmene lyser de koncentrerede ansigter op og krydret med de selvlysende drikkevarer og det flotte UV- og laserlys, ligner det til forveksling broen af Enterprise – rumskibet fra Star Trek.

I weekenden blev der afholdt #GGfestival i Ballerup Super Arena. Festivalens kerne er LAN, der står for ”Local Area Network” eller lokalt datanetværk. Alle kobler sig op på det samme netværk og på den måde, kan de spille med og mod andre.

#GGfestival er populær
Et LAN-party kan variere meget i størrelse, og netop denne #GGfestival er den største af sin slags i Danmark, der specifikt henvender sig til børn og unge. Det er anden gang arrangementet foregår i Ballerup Super Arena.

"#GGfestival er enhver ung gamers drømmeweekend. De unge dyrker gaming i lige så høj grad for det sociale som for spillene i sig selv. Vi ser dem forme nære og varige venskaber gennem gaming. Og derfor er #GGfestival så populær”, fortæller Martin Wiinholt, CEO for Gonzo Media.

Weekendens program bød på et væld af tilbud. Årets spil og årets YouTuber blev hyldet ved et stort awardshow lørdag aften og gav også fotografer til de mange fans. Deltagerne kunne også se et ”uhyggeligt” live-rollespil fra Rollespilsfabrikken og træne deres skydefærdigheder med de populære NERF-blasters.

Festivalen er målrettet børn
Hjalte på 9 år og Rud på 12 år er brøde og bor i Ballerup. De er med på #GGfestival for første gang. Deres far, Jannic S. Jensen, følger med på Skype hjemmefra og han er begejstret for festivalen.

”De her youtubere er for gamerdrengene, hvad boybands er for teenagepiger. De ser dem og følger dem hver dag og derfor er det kæmpe stort for dem, at få muligheden for at møde dem i det virkelige liv”, fortæller drengens far, Jannic S. Jensen.

Jannic S. Jensen mærker tydeligt, at festivalen er målrettet børn, og det er han godt tilfreds med.
”Ud over at man tydeligt kan mærke den helt særlige holdånd og fællesskabsfølelse der er i arenaen, er det også afgørende som forælder at vide, at logistikken og sikkerheden er i orden”, siger Jannic S. Jensen.

Hjalte og Rud er også tilfredse med at være til festival uden mor og far. ”Det er dejligt!,”siger Hjalte Jensen.