Elever forhandlede om 170.000 kr. til skolerne

børnerådsdagen
4. juni 2019

Efter konstruktive og gode forhandlinger blev 170.000 kr. fordelt til projekter på Ballerups skoler. Fordelingen skete på 'Børnerådsdagen'.

Foto: Borgmester Jesper Würtzen styrede slagets gang under 'Børnerådsdagen'

Elevrådsrepræsentanter fra skolerne i Ballerup Kommune var onsdag den 29. maj inviteret ind i Kommunalbestyrelsessalen på Ballerup Rådhus. I salen var forhandling og demokratisk afstemning i fokus, da den årlige 'Børnerådsdag' fandt sted.

Børnerådsdagen går ud på, at skolernes elevråd skal fremlægge, forhandle, diskutere og stemme om en række projekter, der skal realiseres ude på skolerne. Til det har eleverne et budget, som den "rigtige" Kommunalbestyrelse har bevilliget dem.

Årets forhandlingsbudget var på 170.000 kr., og derfor var det heller ikke alle projekter, der kunne blive til virkelighed. Det krævede derfor gode forhandlinger for at blive enige om fordelingen af penge.

Fordelingen skete, som traditionen har været i mange år, efter en aftale om, at alle skal have noget med hjem, men at beløbet godt kan variere lidt fra skole til skole.

Efter en god og spændende dag endte fordelingen således:

Skovvejens Skole Øst
Bordtennisbord, 19.000 kr.

Skovvejens Skole Vest
Sofa og kængurustylter, 11.280 kr.

Hedegårdsskolen
Fugleredegynge, 20.000 kr.

Baltorpskolen, Grantoften
Hængekøjer, 10.280 kr.

Baltorpskolen, Rugvænget
Kunstgræs og fire målmandsnet, 19.700 kr.

Skovlunde Skole Nord
Basketnet og optegning, 20.000 kr.

Skovlunde Skole Syd
Rutchebane, 12.280 kr.

Ordblindeinstituttet
Faldunderlag, 17.000 kr.

Måløvhøj Skole, Østerhøj
Vandpost og sofa, 12.500 kr.

Måløvhøj Skole, Måløv
Arbejdsbord og fodbold- og basketnet, 9.380 kr.

Kasperskolen
DJ og løbehjul, 18.308 kr.