Ellekilde får tilbygning og bliver en samlet institution

Barn klipper snor - Ellekilde
4. april 2019

Ny bygning forbinder Børnehuset Ellekildes eksisterende vuggestue og børnehave i Skovlunde.

Den flunkende nye og lyse tilbygning var torsdag formiddag fyldt med børnehavebørn og personale. De sang og klappede sig igennem Ellekilde-sangen, inden borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (A), tog ordet.

”Det er et rigtigt flot byggeri. Som borgmester er jeg stolt af, at Skovlundes børn har mulighed for at lære, lege og have en god tid i den nye bygning. Børnehuset Ellekilde står nu flot som en samlet enhed,” sagde borgmester Jesper Würtzen.

Børnehavebarnet Skjold klippede sammen med borgmesteren den røde snor.

Det nye fælleslokale har torv med oliventræ, klatrevæg, farvet glas i vinduerne og figurer i alle former og farver på gulvet. En foldevæg i glas og loftet regulerer akustikken og sikrer gode lydforhold.

Udsmykning og materialevalg skal inspirere til leg og læring, skabe mere lys i bygningerne, skabe sammenhæng mellem inde- og udearealer og give mulighed for at lave aktiviteter på tværs af aldersgrupper.

Indtil nu har børnehave og vuggestue eksisteret side om side – uden at hænge sammen. Sammenbygning og ny hovedindgang forener nu bygningerne.

Byggeriet gik i gang i sommeren 2018.

Indvielse Ellekilde