EM i TeamGym i Ballerup Super Arena

EM i TeamGym kommer til Ballerup
1. december 2017

Når de danske TeamGym gymnaster kæmper for guld til Danmark ved EM i 2020, så sker det i Ballerup.

Danmark skal være vært ved Europamesterskaberne i TeamGym 2020, og den formelle hjemmebane bliver Ballerup Super Arena.

TeamGym er Danmarks absolut største konkurrencedisciplin i gymnastik og samtidig den mest populære af dem alle.

Der er derfor lagt op til et brag af en event for både gymnaster og publikum, når europas dygtigste teamgymnaster gæster Ballerup fra den 15. - 18. oktober 2020.

Ballerup god til elitesport
EM arrangeres af Danmarks Gymnastik Forbund (GymDanmark) i et trekløver samarbejde med Sport Event Denmark og Ballerup kommune. GymDanmark ser frem til at få mesterskabet tilbage på dansk grund.

-Vi er meget tilfredse med, at EM-værtskabet i 2020 nu ligger hos os. Sidste gang vi var værter i 2012 slog vi alle rekorder både på tilskuerrækkerne og foran fjernsynsskærmene," siger Anders Jacobsen, formand for GymDanmark.

I Ballerup ser man også frem til at byde såvel gymnaster som publikum velkommen i Ballerup Super Arena.

-Vi er meget glade for, at EM i TeamGym bliver afholdt i Ballerup Kommune i 2020. Store sportsarrangementer har en fantastisk evne til at samle folk og samtidig skabe drømme og ambitioner hos den enkelte. EM i TeamGym egner sig suverænt til begge dele, fordi det er Europas dygtigste gymnaster, der dyster, og samtidig leverer et flot show til publikum, siger borgmester Jesper Würtzen.

Fakta om TeamGym
  • TeamGym (tidl. SpringRytme) blev introduceret som konkurrencedisciplin i Danmark i 1970'erne.
  • TeamGym er en holdsport for mænd og kvinder, hvor der konkurreres i tre discipliner: rytmisk serie, spring på fiberbane, og spring i mini trampolin.
  • Danmark har i de senere år været dominerende på den europæiske scene - senest i 2016 med EM-guld til herrerne, EM-sølv i mix og EM-bronze til damerne.