First LEGO League viste løsninger på bæredygtighed og dyrevelfærd

7. november 2016

Lørdagens First LEGO League bød på blussende kinder på 1000 energiske elever fra fem sjællandske kommuner – Ballerup, Frederiksberg, Hillerød, Fredensborg og København. Årets emne var ”relationen mellem mennesker og dyr” (Animal Allies).

I otte uger har de unge været i gang med at programmere robotter til at begå tekniske løsninger i forhold til emnet. På dagens projektfremlæggelser imponerede adskillige hold med kreative, perspektivrige løsninger på bæredygtighed og dyrevelfærd: En klasse havde for eksempel arbejdet med høns. ”Høns har det dårligt i dansk ægindustri. Vi har designet et rummeligt hønsebur, som kan stå på en altan”, fortalte Guldpandaerne.

Præmieoverrækkerne -  Sofie Carsten Nielsen (medlem af Folketinget og fhv. undervisnings og forskningsminister) og Ballerups borgmester Jesper Würtzen var imponerede over projektet og de unges formåen.

Der blev uddelt robotpris og forskningspriser til Skovvejens Skole Øst, forskningspris til Måløvhøj Skole, samarbejdspris til Hedegårdsskolen og udholdenhedspris til Skovvejens Skole Vest.

- ALLE de unge var vindere denne lørdag, siger projektledere Jens D. Sonne og Janne Schwaner om lørdagens dyst, der blev afholdt på DTU Ballerup Campus.

Foto: Flemming Schiller

Mere om emnet