”Fjernsyn og fredagsslik kan vi godt undvære”

Børnehuset Ved Skoven lærer om levevilkår for børn i fattige lande og taler om, hvad de godt kan undvære
30. marts 2017

I Børnehuset Ved Skoven har børnene tegnet billeder af de ting, de godt kan undvære, efter de har lært mere om livet for verdens fattige børn i forbindelse med Ballerup UNICEF By.

”Uddannelse til alle” er temaet for kommunens UNICEF indsamling, og derfor er der særligt fokus på livet for verdens fattigste børn i Ballerups institutioner og skoler i år.

I Børnehuset Ved Skoven har børnene set den lille film om UNICEF, hvor borgmester Jesper Würtzen fortæller om, hvordan børn i fattige lande har det. Se eller gense filmen her

”Efter filmen snakkede vi om, hvad vi ikke kan undvære, og hvad vi måske godt kan undvære i vores hverdag. Børnene var meget optaget af emnet og lavede bagefter en tegning af det, de synes, de godt kunne undvære,” siger Christine Marie Riis fra Børnehuset Ved Skoven.

Fredagsslik og fjernsyn kan godt undværes
Et dukkehus, en seng, et fjernsyn, fredagsslik, matematik ipad, en tryllestav, et hus, en have og en bil. Børnene tegnede rigtig mange fine tegninger og der var virkelig mange ting, børnene sagtens kunne undvære. De var også gode til at sætte ord på, hvorfor de kunne undvære netop det, de havde tegnet.

”Vi fik alle sammen stort udbytte af øvelsen og børnene fik et billede af, hvor godt vi har det i Danmark. Vi glæder os til flere spændende snakke med børnene om UNICEF,” siger Christine Marie Riis.

Læs mere om Ballerup UNICEF By her