Folkemødet søger inspiration i Ballerup om FN's verdensmål

folkemødet
9. april 2019

Lørdag den 4. maj vil Ballerup Bibliotek danne rammen for en folkehøring, som Ballerup Kommune, CHORA 2030 og Foreningen Folkemødet afholder forud for Folkemødet i Allinge i uge 24.

Folkehøringen vil omhandle FN’s 17 Verdensmål, hvor formålet er at give ordet til 50 borgere i Ballerup, der skal være med til at omsætte de 17 Verdensmål til konkrete hverdagsmål.

Der vil blive lyttet til deltagernes bud på, hvad Verdensmålene betyder for dem, og hvordan de ser, at de globale mål omsættes til konkret handling. Ligeledes debatteres og afstemmes der om, hvad borgerne i Ballerup mener, der skal fokuseres på i Danmark. Folkehøringen skal således inspirere deltagerne til at gå hjem og agere som verdensmålsagenter og dermed være med til at skabe flere lokale tiltag for et bæredygtigt samfund.

Borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (A), ser frem til, at kommunen kan være med til at udvikle FN’s 17 Verdensmål på lokalt niveau:

- Politikerne i Ballerup Kommune har allerede for et par år siden besluttet at integrere en række af FN’s Verdensmål i kommunens grønne omstilling og fremtidige udvikling. Det drejer sig fx om sundhed og trivsel, kvalitetsuddannelse, grøn omstilling, bæredygtig energi og byudvikling samt klimaindsats. Jeg er glad for, at Ballerup nu får mulighed for at være med til at sætte yderligere fokus på FN’s Verdensmål for en bæredygtig fremtid for os alle, siger borgmester Jesper Würtzen.

Folkehøringen finder sted lørdag den 4. maj på Ballerup Bibliotek fra kl. 10.00-15.00. Høringen har plads til cirka 50 deltagere i alt. Ud af disse udvælges knap 40 deltagere repræsentativt i samarbejde med Ballerup Kommune, og derudover er der åbnet for 15 tilmeldinger fra andre borgere i kommunen.

Er man interesseret i at deltage, kan man sikre sig en billet fra torsdag den 11. april kl. 10.00 på Ballerup Biblioteks hjemmeside, bib.ballerup.dk. Billetterne udbydes efter først-til-mølle-princippet.

Find billetter her (fra torsdag den 11. april, kl. 10.00)

Direktør Helene Bjerre-Nielsen, CHORA 2030, der udvikler og faciliterer høringerne, udtaler om høringen i Ballerup Kommune:

- Vi i CHORA 2030 glæder os til at sætte fokus på Ballerup-borgernes egne ideer og derved omsætte Verdensmålene til dagligdag.

Programansvarlig i Foreningen Folkemødet, Julie Christine Artke, glæder sig over, at Ballerup Kommune vil være med til at sætte FN’s 17 Verdensmål på dagsordenen gennem en folkehøring:

- Fra Folkemødets side glæder vi os til at inddrage borgerne i Ballerup og påbegynde den samtale, som vi fortsætter på Folkemødet i uge 24. Det er fantastisk at kunne tyvstarte Folkemødet på denne måde og virkelig få inddraget hele landet.

Folkehøringer i fire andre kommuner og på Folkemødet 2019
Udover folkehøringen i Ballerup Kommune, er der allerede blevet afholdt folkehøringer i Fredericia og Odense, og inden Folkemødets start vil der tilmed blive afholdt høringer i Middelfart og Slagelse.

Foruden de fem folkehøringer rundt om i landet, vil der under Folkemødet i uge 24 blive afholdt en folkehøring, hvor Folkemødets gæster kan opleve foredrag om, hvordan man skal forstå de mange Verdensmål, og hvordan man kan implementere dem i hverdagen.

Idéerne fra disse folkehøringer vil under Folkemødet i uge 24 i Allinge overbringes til folketingspolitikerne ved Verdensmålenes Aften på Hovedscenen. Her bygges der videre på idéerne fra de fem lokale folkehøringer, og der sættes fokus på konkrete handlingsforslag.