Foredrag: Når alkohol rammer hele familien

Forfatter og iværksætter Pernille Rahbek
29. januar 2018

Mød op på Ballerup Bibliotek tirsdag den 27. februar kl. 19, og oplev forfatter Pernille Rahbeks gribende fortælling om en opvækst med alkoholmisbrug.

Pernille Rahbek er 40 år, mor til to piger og driver egen virksomhed. Men den succesfulde iværksætter er samtidig en sårbar kvinde, som lider af angst og posttraumatisk stress i kølvandet på en opvækst med en alkoholisk mor.

Når Pernille fortæller om sin barndom, kommer vi helt tæt på de personlige historier, bl.a. om at blive ladt alene hjemme med et tomt køleskab og om en ferie, hvor moren sætter Pernille og hendes søster i en taxa til et vandland, mens hun selv bliver på hotellet.

Pernille kæmper med at skjule sin mors misbrug og passe hjemmet. Oven i alt dette forsøger hun samtidig at overbevise sig selv om, at moren jo faktisk slet ikke kan lide vin, og at hun bare er træt – hun drikker i hvert fald ikke!

I foredraget fremstiller Pernille ikke sig selv som et offer. I stedet bliver hun et lysende eksempel på, at vi som mennesker altid har valget om at kæmpe eller ej. Derfor er det også en historie om styrken i at træffe egne valg, så dysfunktionelle mønstre fra barndommen ikke gentager sig.

Gå ikke glip af foredraget
Du har nu muligheden for at opleve Pernille Rahbeks sønderrivende fortælling på tætteste hold. Det sker tirsdag den 27. februar kl. 19 til 21 på Ballerup Bibliotek, sal 2. Bestil gratis billet på bibliotekets hjemmeside via dette link.

Foredraget er baseret på Pernille Rahbeks bog fra 2015: Kan man se, jeg har grædt? – en fortælling om at vokse op i en pæn alkoholikerfamilie, og det er arrangeret af rusmiddelcentret Brydehuset og SundhedsHuset i Ballerup Kommune som en del af Alkohol & Samfunds landsdækkende Respektkampagne.

Om Respektkampagnen fra Alkohol & Samfund
I familier med alkoholproblemer er det ikke kun mor eller far, der drikker, som har et problem – det har hele familien. Sundhedsstyrelsen anslår, at 632.000 danskere er vokset op i familier med alkoholproblemer, og 122.000 børn og unge under 18 år fra alle sociale lag vokser op i et hjem, hvor far eller mor – eller begge – drikker for meget.

Brydehuset og Sundhedshuset i Ballerup Kommune håber med dette foredrag på at være med til at skærpe opmærksomheden på de skadelige følger af et overforbrug af alkohol, at skabe rum for dialog og at opfordre til samtale i de berørte familier. Målet er samtidig at gøre opmærksom på de muligheder for alkoholbehandling og forebyggende samtaler, som Ballerup Kommune tilbyder.

Overvejer du at ændre dine alkoholvaner, så kontakt os for en uforpligtende og anonym samtale. Vi yder professionel støtte, rådgivning og vejledning til dig og din familie.

Læs mere på ballerup.dk/alkohol

Respektkampagnen fra Alkohol & Samfund