Frivilligheden spirer i corona-tiden

snaksammen
3. april 2020
Lis benytter www.SnakSammen.dk, som er et fælles initiativ mellem Boblberg og Røde Kors under coronakrisen, som giver isolerede og karantæneramte mulighed for at invitere digitale besøgsvenner hjem i stuen.

Den nuværende situation med COVID-19 demonstrer med al tydelighed, hvad frivillighed kan, og hvorfor det er vigtigt at sætte spot på frivilligt, socialt arbejde.

De sidste punktummer er næsten sat i en ny frivillighedspolitik for Ballerup Kommune. En lang række ansatte og frivillige har været med til at sætte deres præg på politikken, der var klar til at komme i høring, men så ramte COVID-19 Danmark.
Den nuværende situation viser netop, hvorfor det er vigtigt med et fokus på frivillighed.
 
De frivillige hjælper 
På Facebook vrimler det med tilbud fra enkeltpersoner og organisationer, der tilbyder alt fra hjælp med børnepasning, livestreaming af hjemmetræning, musik og underholdning til hjemmeperioden, indkøb, opmuntring og fællesskab. De frivillige kan i den grad bidrage til samfundet, og de frivilliges initiativer er med til at løfte humøret i en svær tid men også til at få hverdagen til at hænge sammen for ældre, særligt udsatte og de karantæneramte i forbindelse med corona-virussen. 

- Corona-situationen understreger, at frivillige, både som enkeltpersoner og som organisationer, kan bidrage væsentligt til vores samfund. Samtidig viser situationen også, at frivillige kan rykke lynhurtigt og få aktuelle og nødvendige aktiviteter op at køre. Derfor er det vigtigt med en frivilligpolitik, hvor kommunen giver retningslinjer for, hvordan frivilligheden kan støttes og stimuleres, fortæller frivilligkoordinator Michael Hansen fra Center for Skoler, Institutioner og Kultur. 

Liste med frivillige corona-hjælpeinitiativer
På Ballerup Kommunes hjemmeside er der lavet en liste med de større frivillige aktiviteter, der er opstået i forbindelse med COVID-19. Det er nemlig vigtigt at kommunens borgere, der har brug for hjælp, kan finde frem til de initiativer, som frivillige tilbyder både nationalt og lokalt.

Se oversigten her: https://ballerup.dk/frivillig/frivillige-hjaelper-under-coronasmitten