Fuld fart på sjippende Nikoline

Sjipning
24. november 2017

12-årige Nikoline vil gerne tabe sig et par kilo. Hun er med hjælp fra Sundhedsplejen startet til sjipning. Det er sjovt, fyldt med fart og lige noget for hende.

Foto: Nikoline på 12 år har via tilbuddet 'Børn og Unge i Bevægelse' genfundet glæden ved motion

Tempoet er højt, og det er humøret også. Vi befinder os i Østerhøj Hallen en mandag eftermiddag. I hallen er der godt gang i håndled og bentøj, mens et hold fra den lokale sjippeklub i Måløv træner.

Læs mere om Børn og Unge i Bevægelse

På holdet er 12-årige Nikoline også i fuld gang. Hun er startet på holdet for et par måneder siden, efter at have været i kontakt med sundhedsplejersken på hendes folkeskole. Nikoline vil gerne tabe sig, og i samråd med sundhedsplejersken og Nikolines forældre har de besluttet, at Nikoline skal prøve at starte til sjipning.

- Det er virkelig sjovt. Jeg har altid godt kunnet lide at sjippe. Jeg har tidligere gået til håndbold, men det var ikke lige noget for mig. Vi sjipper til musik, og så laver vi også en slags cirkeltræning, fortæller Nikoline.

Tilbud om motion og bevægelse
I Ballerup Kommune kan skolebørn fra 0-10.klasse, der ønsker at bevæge sig mere og måske har behov for at tabe sig, tage kontakt til Sundhedsplejen Pernille Hangeman Jensen for råd og vejledning. Tilbuddet hedder ”Børn og Unge i Bevægelse”, og det er via dette tilbud, at Nikoline er startet til sjipning.

Efter en afklarende samtale med Sundhedsplejen aftales en række prøvetimer i en lokal idrætsklub. Ballerup Kommune har tæt samarbejde med flere lokale idrætsklubber, så der er noget for en hver smag. Ved siden af træningen har man som familie også mulighed for at få vejledning om for eksempel sundere madvaner, trivsel eller motivation.

- Jeg synes, at det er en god idé med ’Børn og Unge i Bevægelse’. Så slipper man for som forældre og barn at flakke rundt og lede efter egnede idrætsklubber. Forløbet har desuden hjulpet os til at have fokus på, hvordan alle i familien kan støtte op om Nikoline, siger Lena, der er mor til Nikoline.

Kontakt:

• Via E-mail til Sundhedsplejerske Pernille Hageman Jensen: pej2@balk.dk