Fuld fart på UNICEF By-indsamlingen

Borgmester Jesper Würtzen tog også del i billøbet
26. september 2017

Ballerup Bilby satte turbo på UNICEF By-indsamlingen ved weekendens Bilby-løb. Arrangementet satte nemlig ny indsamlingsrekord, da børn og borgmester løb for UNICEF.

Foto: Borgmester Jesper Würtzen løb for Ballerup UNICEF By 2017 sammen med U18 pigeholdet fra Ballerup-Skovlunde Fodbold.

Ved Bilbyens Bilfest i weekenden var der al mulig grund til at lade bilen stå og lade benene gøre arbejdet. 

334 unge, lokale sportsudøvere havde snøret løbeskoene og løb penge hjem til egne klubber og UNICEF By 2017. De mange unge løbere blev sponseret med 5 eller 10 kr. pr. runde af familie, venner og naboer, og det skæppede godt i kassen. 

De mange kilometer blev omsat til 26.871 kr. til UNICEF By-indsamlingen, og det er dobbelt så meget som efter forårets billøb.
 
Erhvervssponsorat boostede indsamlingen
Borgmester Jesper Würtzen snørede også løbeskoene for den gode sag. I dagens anledning havde borgmesteren et solidt erhvervssponsorat i ryggen, og det gav medvind på løbestien.

World Trade Center Ballerup spyttede 100 kr. i kassen for hver runde à 250 meter, som borgmesteren kunne løbe indenfor 30 minutter. Borgmesteren nåede 28 runder, og den halve times sveddryppende arbejde indbragte 5.040 kr. til UNICEF, da en håndfuld af borgmesterens facebookfølgere også støttede med en 10’er pr omgang. 

- Jeg er glad for at deltage i billøbet, og det er ekstra motiverende at have en god sponsor i ryggen. Jeg tager gerne én for holdet til fordel for en god sag, siger Jesper Würtzen, som også selv sponsorerede en af de unge løbere. 

Bilby-løbet kører igen i 2018
Ballerup Bilby er glad for at lægge asfalt til løbeindsamlingen til fordel for UNICEF By 2017, ifølge Line Andersen, der er HR- og kommunikationschef i Trio Biler. 

- Vi vil gerne støtte op om kommunens værtskab som UNICEF By 2017. Når temaet er ’Uddannelse for alle’ giver det god mening, at det er børn, der via deres løbesponsorater hjælper med at give børn i verdens fattigste lande bedre mulighed for uddannelse, siger Line Andersen. 

Velgørenhed er blevet lidt af en hjertesag for Bilbyen, så derfor vil også være velgørenhed i arrangementerne fremover, siger Line Andersen. Dermed er der åbnet op for, at Bilby-løbet nok også løber af staben i 2018. 

UNICEF School in a box
Foto:En UNICEF School-in-a-box kasse indeholder materiale til undervisning af 40 børn. Dagens indsamling kan byttes til 19 skolekasser til glæde for 760 børn.