Glade og stolte vindere modtog Virksomhedsprisen

Virksomhedsprisens vindere
2. november 2017

Tirsdag uddelte Ballerup Kommune den årlige Virksomhedspris. Prisen gives til en offentlig og privat virksomhed, der har udvist social ansvarlighed. I år blev vinderne Plejecenter Lundehaven og byggemarkedet SILVAN Ballerup

Foto: De glade vindere med borgmesteren i midten

Tirsdag den 31. oktober blev sløret løftet for de to virksomheder, der i år løb med Ballerup Kommunes Virksomhedspris. Med Virksomhedsprisen ønsker Ballerup Kommune at værdsætte de virksomheder, der gør en ekstra indsats for at hjælpe udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet.

Vinderne blev i år Plejecenter Lundehaven og byggemarkedet SILVAN Ballerup. De fik begge overrakt prisen på Ballerup Rådhus af borgmester Jesper Würtzen med fortjente klapsalver til følge.

- Plejecenter Lundehaven og SILVAN Ballerup er glimrende eksempler på, hvordan man som offentlig eller privat virksomhed kan udvise social ansvarlighed og hjælpe udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet. Deres arbejde er til stor inspiration for mange, siger borgmester Jesper Würtzen.

Individuelle planer og godt samarbejde
På Plejecenter Lundehaven bliver der blandt andet gjort meget ud af at få lagt individuelle og ambitiøse – men også realistiske - planer, så borgere med den rette støtte og i deres eget tempo kan få fodfæste på arbejdsmarkedet igen efter deres tid på plejecentret.

- Vi er meget stolte af at modtage Virksomhedsprisen. Prisen er alle medarbejdere på Plejecenter Lundehavens fortjeneste. Vi gør en aktiv indsats for at skabe en rummelig arbejdsplads, og give de borgere, der af forskellige årsager ikke har fodfæste på arbejdsmarkedet, den nødvendige støtte, de har brug for. En stor del af dem, vi har i praktik, er nydanskere, og det er en stor glæde at være med til at hjælpe dem ind på det danske arbejdsmarked, samtidig med at de lærer sproget endnu bedre, mens de er hos os, siger leder Charlotte Harbou fra Plejecenter Lundehaven.

Hos SILVAN Ballerup indgik man i begyndelsen af 2017 en såkaldt virksomhedscenteraftale med Ballerup Kommune. Den betyder, at der er blevet etableret et forpligtende samarbejde med kommunens Arbejdsmarkedscenter om at skabe praktikforløb for de mest udsatte ledige borgere. Hos SILVAN Ballerup sørger butikkens virksomhedsmentor med kampgejst og hjerteblod for at støtte op om den enkelte praktikant, så deres arbejdsevne bliver udviklet.

- Vi havde ikke regnet med at modtage prisen, for vi synes bare, vi gør vores arbejde. Vi er meget tilfredse med det samarbejde, der er med jobcentret, hvor der er en grundig screening af kandidaterne, inden de kommer i praktik hos os. Det betyder, at vi primært rekrutterer gennem Jobcenter Ballerup nu, siger varehuschef Thomas Flindt.

Det er femte gang, at Virksomhedsprisen uddeles i Ballerup Kommune.

Nominerede virksomheder
Private