Gode relationer er vigtige for Kina-samarbejde

borgmester i Egedal
10. marts 2017

De rette relationer og forbindelser er vigtige, hvis der skal gøres forretning i Kina. Danish-Chinese Business Forum og Bycirklen var onsdag vært ved et seminar om emnet

Foto: Borgmester i Egedal Kommune og formand for Bycirklen-samarbejdet i 2017, Karsten Søndergaard, til seminar //DCBF

Onsdag holdt netværksorganisationen Danish-Chinese Business Forum (DCBF) og Bycirklen, der er et strategisk samarbejde mellem Ballerup, Egedal og Frederikssund Kommuner, seminar for danske virksomheder og institutioner om, hvorfor statslige relationer er vigtige, hvis man ønsker at få foden inden for på det kinesiske marked.

- I Kina er erhvervslivet langt tættere koblet til det politiske niveau. Det er vigtigt med de rette relationer, hvis man ønsker at indgå virksomhedsaftaler derude. Et seminar som dette kan forhåbentlig give en række virksomheder og institutioner nyttig og god viden om de kinesiske forhold og procedurer, fortæller Karsten Søndergaard, der er borgmester i Egedal Kommune og formand for Bycirklen-samarbejdet i 2017.

Tæt samarbejde med Kina
Bycirklen har siden 2007 haft et tæt samarbejde med den kinesiske storby Wuxi, og Bycirklen har i løbet af årene været med til at åbne døre for flere danske virksomheder, så de har kunnet lave aftale med kinesiske samarbejdspartnere.

- Vi har gentagne gange oplevet, at Bycirklens unikke position og relation til Wuxi har åbnet døre for danske virksomheder. Det kinesiske marked kan være svært at komme ind på, og så er det naturligvis glædeligt, at vi kommuner kan gå sammen og være den hjælpende hånd, siger borgmester i Ballerup Kommune Jesper Würtzen, der også var med til seminaret.

Over 40 virksomheder og institutioner deltog ved onsdagens arrangement, der foregik i World Trade Center i Ballerup.