Gør en forskel for en person med demenssygdom

demensven
21. marts 2017

Ballerup og syv andre kommuner er gået sammen med Alzheimerforeningen for at starte et nyt tilbud for personer med demenssygdom. Der er infomøde om tilbuddet onsdag den 5. april

Foto: Der skal kun en lille indsats til at få smilet frem igen

Et spil tennis, lidt madlavning eller måske en gåtur. Der skal ikke mere til at gøre en kæmpe forskel for en person med demenssygdom.

Ballerup og syv andre kommuner er derfor gået sammen med Alzheimerforeningen for at starte et nyt tilbud. 

Tilbuddet går ud på, at du som frivillig bliver Demensven og bliver matchet og dermed bliver en støtte for en person med demenssygdom. På den måde kan personen med demens fastholde en aktivitet, hvis den nærmeste familie ikke har det fornødne overskud eller den fornødne tid. Eksempler på aktiviteter eller samvær kan være at gå en tur sammen, strikke, lave mad derhjemme, spille tennis eller noget helt andet.  

Du bliver matchet
Udgangspunktet er, at du som Demensven og personen med demens er ligeværdige i aktiviteten. Hvis du eksempelvis elsker at fiske, kan du blive matchet med én med demens, der har samme interesse, og så kan I dyrke det sammen og begge få noget ud af samværet. Formålet er kort fortalt at øge livskvaliteten hos personen med demens.

Har du lyst til at gøre en konkret indsats for at hjælpe en person med demens? Så kom til møde onsdag den 5. april kl. 17.00-19.00 på Ballerup Rådhus og meld dig som Demensven.

Tilmelding
Det er vigtigt, at du tilmelder dig mødet på forhånd. Det kan ske i en mail til demenskoordinator Henriette Nielsen hnw@balk.dk og frivillighedskoordinator Susanne Schjølin ssu@balk.dk